G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk için dua etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cuma namazı hutbesinde Atatürk’ün adına yer verilmemesi nedeniyle tepkilerin hedefi haline gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Külliye’de düzenlenen 30 Ağustos töreninde Atatürk için de dua etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına yer verdi. Ancak Cuma hutbesinde Atatürk’ün adının anılmaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tepkilerin odağı haline geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl Dönümü nedeniyle Külliye’de düzenlenen törende ise ilginç anlar yaşandı. Ali Erbaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için de dua etti.

Cuma namazı çıkışı bu konuyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Topraklarının işgaline dur diyen komutanı, vatanını kurtaran insanı anmıyorsun. Diyanet İşleri Başkanı bu ülkenin milli duygularını taşıyan bir insan değil. Allah onu ıslah etsin. Kime hizmet ettiği belli değil. Bu milletin inancını da mahvetti” ifadelerine yer vermişti.

Ekrem İmamoğlu’nun tepkileriyle birlikte sosyal medyada da konu büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, Diyanet İşleri Başkanı’nın tutumunu eleştiri yağmuruna tutarak, Atatürk’ün her zaman anılmayı hak ettiğini belirtti. Atatürk’ün ülke için yaptığı büyük hizmetlerin unutulmaması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tutumunu kabul edilemez bulduklarını söyledi.

İslam dininin temsilcisi olarak kabul edilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik eleştirilerin yanı sıra destekleyenler de oldu. Bazı kesimler, Atatürk’e dua edilmesinin camilerde yapılan ibadetlere ve dini vecibelere aykırı olduğunu savunarak, Eleştirilere tepki gösterdiler. Atatürk’ün dini inançlara saygı duyulması gerektiğini savunanlar ise Diyanet İşleri Başkanı’nın tutumunu yanlış bulduklarını ifade ettiler.

İncirlik Üssü’nde düzenlenen kutlamalarla 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok devlet yetkilisi törene katılarak, Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmetle andılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın uluslararası arenada da büyük bir paye olduğunu ifade eden yetkililer, Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini her zaman gururla anacaklarını belirttiler.

Buradan hareketle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için taşıdığı önemin unutulmaması gerektiği bir kez daha vurgulandı. Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğu ve ülkenin bağımsızlığı için büyük mücadeleler verdiği gerçeğinin her zaman hatırlanması gerektiğini belirten büyükşehir belediye başkanı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tutumunu eleştirmeye devam eden vatandaşlar da bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk için dua etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!