G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,85
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol72,53
GR. ALTIN2.886,60
BTC2.159.259,46

Dışişleri Bakanlığından PKK’ya Karşı Sert Tepki! Son Dakika Açıklaması…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, Hannover Başkonsolosluğuna yapılan PKK saldırısı hakkında son dakika bir açıklama yaptı. 26 Mart gecesi gerçekleşen saldırıda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Alman yetkililere ulaşılarak vatandaşların ve diplomatik misyonların güvenliğinin Alman makamlarının sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı. Avrupa’daki Türk toplumunu provoke etmeye yönelik artan PKK eylemlerine dikkat çekildi. Türk vatandaşlarının sağduyusu sayesinde bu provokasyonların büyümeden önüne geçildi. Terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların adalet önüne çıkarılması beklentisi belirtildi.

Belçika’da da PKK destekçileri tarafından provokasyonlar gerçekleştirildi. Cheratte köyünde terör örgütü lehine sloganlar atarak Türklere ait iş yerleri, dernekler, evler ve camiye saldırı düzenlendi. Ülkü Ocakları binası ateşe verilirken camiye saldırılar gerçekleştirildi. Polisin müdahale etmediği olaylarda, Türklere ait evlere, dükkanlara ve araçlara zarar verildi. Belgilideki Avrupa Parlamentosu önünde yaşanan olaylarda 150 kişilik bir grup polise saldırmıştı. Brüksel’deki Türkiye’nin Büyükelçiliği önünden Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı’na kadar yürümek isteyen kalabalık polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Heusden-Zolder kentinde PKK destekçileri tarafından gerçekleştirilen nevruz kutlamaları sonrasında, Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddelerde gerginlik yaşandı.

Dışişleri Bakanlığı, PKK terör örgütü destekçilerinin Hannover Başkonsolosluğuna gerçekleştirdiği saldırı hakkında son dakika açıklaması yaptı.26 Mart gecesi gerçekleşen saldırıda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Alman yetkililere ulaşarak vatandaşların ve diplomatik misyonların güvenliğinin Alman makamlarının sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı.Avrupa’daki Türk toplumunu provoke etmeye yönelik artan PKK eylemlerine dikkat çekildi. Türk vatandaşlarının sağduyusu sayesinde bu provokasyonların büyümeden önüne geçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanlığından PKK’ya Karşı Sert Tepki! Son Dakika Açıklaması…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!