G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan NATO Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi… Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın sonrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümüne denk geldiğini hatırlatan Fidan, Türkiye’nin 72 yıldır NATO üyesi olduğunu ve bu süre zarfında NATO’ya aktif katkı sağladığını belirtti. Fidan ayrıca, Türk silahlı kuvvetlerinin NATO görevlerine aktif olarak katıldığını ifade etti.

F-16 satışı konusuna da değinen Bakan Fidan, meseleyi çözdüklerini ve artık başka alanlara odaklanacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanının perspektifinin, Türk-Amerikan ilişkilerini sadece güvenlik odaklı olmaktan çıkarıp ekonomi, teknoloji, ticaret gibi alanları da içerecek şekilde daha dengeli ve geniş bir ilişki ağı oluşturulmasını desteklediğini dile getirdi. Bu konuda Cumhurbaşkanının gerekli görüşleri paylaşacağını belirtti.

NATO Genel Sekreterliği seçimi ile ilgili olarak Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret etmesi üzerine çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Mevcut NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yürütülen sürecin devam ettiğini vurgulayan Fidan, terörle mücadele konusundaki hassasiyetin ve savunma sanayisi işbirliğindeki kısıtlamaların kaldırılması durumunun yeni genel sekreter tarafından da karara bağlanmasının beklendiğini ifade etti. Rutte’ye bu konulardaki beklentilerin iletilmiş olduğunu belirtti ve neticenin yakın zamanda açıklanmasını beklediklerini dile getirdi.

Fidan, NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümünde yapılan toplantıda alınan kararlar ve Türkiye’nin terörle mücadeledeki tutumu hakkında yapılan görüşmelerin başarılı geçtiğini belirtti. Özellikle terörle mücadelede hangi terör örgütleriyle nasıl mücadele edileceği konusundaki kararlılığın ve savunma sanayisi işbirliğindeki kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik ortak anlayışın devam etmesini beklediklerini vurguladı. Son olarak, Cumhurbaşkanının kararını yakın zamanda açıklayacağını umduğunu aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan NATO Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!