G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire’de Diplomasi Trafiğini Sürdürüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır’a katıldığı Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında yoğun diplomasi trafiği yürütüyor. Fidan, Kahire’de Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi ile bir araya geldi.

Fidan’ın Kahire ziyareti sırasında Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve Tunus Dışişleri, Göç ve Yurtdışında Yaşayan Tunuslular Bakanı Muhammed Ali Nefti ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Fidan Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi’nde konuşma yaparak Türkiye’nin dış politika perspektifini paylaştı.

Hakan Fidan, bölgesel ve uluslararası ilişkileri güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği bu ziyaretlerde Türkiye’nin kararlı ve etkili dış politika anlayışını yansıtarak stratejik ortaklarıyla işbirliğini artırmayı hedefliyor. Ziyaretlerde terörle mücadele, bölgesel istikrar ve göç konuları başta olmak üzere önemli konuların ele alındığı ve ortak çözüm arayışlarının sürdürüldüğü belirtiliyor.

Türkiye’nin bölgesel sorunlara ilişkin yapıcı yaklaşımı ve çözüm odaklı politikaları çerçevesinde Hakan Fidan’ın bu ziyaretlerinde Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü güçlendirmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Fidan’ın bölgesel konulardaki deneyimi ve sağlam diplomasisi sayesinde Türkiye’nin, bölgedeki gelişmeleri etkileyen faktörler arasında lider rol üstlendiği vurgulanıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Mısır ziyareti ve gerçekleştirdiği diplomasi trafiği, Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası ilişkilere verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Fidan’ın bölgede yapıcı ve etkili politikalarıyla Türkiye’nin istikrar ve güvenlik için önemli bir aktör olduğunu bir kez daha ortaya koyması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kahire’de Diplomasi Trafiğini Sürdürüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!