G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.552,25

Discord Skandalında Beş Tutuklama: Tehdit ve Şantajın Perde Arkası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Discord Soruşturması: 5 Kişi Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, mesajlaşma uygulaması Discord’da "C31K" adıyla faaliyet gösteren grubun yöneticileri E.K. ve A.T, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden E.K. tutuklanırken, A.T. adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Discord platformu üzerinden bir kadından vücuduna kolonya döküp yakmasını istediği iddia edilen Ö.P. de, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Ne Olmuştu?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim’de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medya üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videoların Siber Daire Başkanlığı tarafından incelendiğini ve bu videoların kurgusal olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

Bakan Yerlikaya, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün E.N.B. adlı çocuğu güvenli bir ortamda muhafaza altına aldığını ve ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca, sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri, yanıltıcı bir şekilde internet üzerinden paylaşan 18 yaşındaki T.D.’nin Ankara’da gözaltına alındığını da duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Discord’daki içeriklere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce "HAHA" adıyla faaliyet gösteren grubun yöneticileri T.D. ve M.E.Ö. dahil, bugün de F.T. tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Discord Skandalında Beş Tutuklama: Tehdit ve Şantajın Perde Arkası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!