G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Devre Dışı Bırakılan Uydu 21 Şubat’ta Dünya’nın Atmosferine Giriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 10 yıl önce devre dışı bırakılan ve son yakıt rezervini tükenen ERS-2 isimli uydunun, birkaç hafta içinde Dünya’nın atmosferine girerek kontrolsüz bir şekilde düşeceğini açıkladı. ESA’nın açıklamasına göre, 1995 yılında uzaya fırlatılan uydunun 21 Şubat Çarşamba günü Dünya atmosferine yeniden girmesi bekleniyor. Uzmanlara göre, uydunun atmosfere girerken parçalanma olasılığı yüksek olsa da küçük parçalar halinde yere düşme riski bulunmaktadır. ESA’nın belirttiğine göre, insanlara zarar verme ihtimali 100 milyarda 1’den daha azdır. ESA yetkilileri, uydunun ne zaman nereye düşeceğini şimdilik bilmediklerini ancak sürekli olarak takip ettiklerini ifade ediyorlar.

ERS-2, uzun yıllar boyunca Dünya’nın gözlemlenmesi için kullanılan bir uydudu. Atmosfer, okyanuslar ve kara kütleleri hakkında veriler toplayarak iklim değişikliği ve çevresel kirlilik gibi konularda bilim insanlarına yardımcı oldu. Bu sayede ERS-2, Avrupa tarafından geliştirilen en gelişmiş Dünya gözlem uzay aracı olarak görülmektedir. Uydu, kalkış sırasında 2.5 ton ağırlığındaydı ve tüm yakıtını harcadıktan sonra kütlesi 2.3 tona düşmüştü. Ancak ESA yetkilileri, benzer kütleye sahip nesnelerin ortalama olarak her bir veya iki haftada bir Dünya atmosferine yeniden girdiğini belirtmektedir.

Uydu, Dünya atmosferine giriş yaparken büyük olasılıkla yanacak olsa da küçük parçalar halinde yere düşme riski bulunmaktadır. Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, insanlara zarar verme ihtimali 100 milyarda 1’den daha azdır. Bu durum, yıldırım çarpması riskinden 65 bin kat daha düşüktür. ESA yetkilileri, uydunun ne zaman ve nereye düşeceğini şimdilik bilmediklerini ancak sürekli olarak takip ettiklerini ifade etmektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devre Dışı Bırakılan Uydu 21 Şubat’ta Dünya’nın Atmosferine Giriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!