G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Kılıçdaroğlu’nun ‘gizli protokol’ itirafı şaşkınlık yarattı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Başkanı olarak Halk TV’de yayınlanan ‘Sözüm Var’ programının konuğu oldu. Programda, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı ‘gizli protokol’e ilişkin konuştu. Babacan, bu anlaşmanın kendilerine dayatılması konusunun söz konusu olamayacağını belirtti.

Babacan’a göre, bu anlaşma kendilerine dayatılmamalıydı çünkü seçim sürecinde herkesin bilgi sahibi olması gerekiyordu. Eğer seçimi kazansalardı, kamuoyuna açık bir protokolün yanı sıra gizli bir anlaşmanın olması güven ilişkilerini zedeleyecekti. Babacan, bu durumu ‘denize düşen yılana sarılır’ şeklinde değerlendirdiklerini ifade etti. Ancak sonrasında Kılıçdaroğlu ile bu konuyu konuşmadıklarını belirtti ve şeffaflıktan yana olduklarını vurguladı.

Babacan’ın açıklamalarına göre, seçim sürecinde herkesin eşit koşullarda bilgi sahibi olması ve şeffaf bir şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Bu nedenle, gizli anlaşmaların ve dayatmaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun tekliflerine karşı çıktığını ve her zaman şeffaflıktan yana olduğunu vurgulayan Babacan, bu tür anlaşmaların kamuoyuna açık olması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Babacan’ın sözlerine göre, seçim sonrasında Kılıçdaroğlu ile konuyu yüz yüze konuşmadıklarını belirtti. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda üzgün olduğunu düşündüğünü ifade etti. Babacan, Kılıçdaroğlu’nun ‘Aramızda anlaşalım duyurmayalım’ şeklindeki tekliflerine karşı çıktığını ve her zaman açık ve şeffaf olma taraftarı olduğunu söyledi.

Ali Babacan’ın açıklamaları, siyasi arenada şeffaflığın ve açıklığın önemini vurgulayarak, seçim süreçlerinde herkesin eşit koşullarda hareket etmesi gerektiğini ortaya koydu. Bu tür gizli anlaşmaların ve dayatmaların toplumda güven kaybına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Kılıçdaroğlu’nun ‘gizli protokol’ itirafı şaşkınlık yarattı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!