G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Destici’den Teklif: “Emekli İkramiyesi en Az 5 Bin TL Olmalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bolu’nun Gerede ilçesinde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu belirtti. Destici, Ramazan Bayramı için emekli ikramiyesinin en az 5 bin TL olması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kurban Bayramı için, emeklilere en azından bir küçükbaş koyun ve keçi alıp kurban kesmeleri için 10 bin TL ikramiye verilmesini teklif etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Destici, emeklilerin haklarının verilmesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Destici, iftar yemeğinde Cumhur İttifakı’nın bir parçası olduklarını belirterek, 2017’den bu yana birlikte olduklarına dikkat çekti. 2018, 2019 ve 2023 seçimlerinde birlikte kazandıklarını ve 2024 yerel seçimlerine de birlikte hazırlandıklarını dile getirdi. Destici, 15 Temmuz hain darbe gecesi Cumhur İttifakı’nın kurulduğunu ve o günden beri birlikte olduklarını ifade etti. Bolu ve Gerede belediyelerinde Cumhur İttifakı’nın ayrı ayrı adayları olduğunu belirten Destici, seçimlerde birlikte kazanacaklarını söyledi.

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu vurgulayan Destici, 2010 referandumunda yapılan anayasa değişikliğinde emeklilere yönelik taleplerinin olduğunu hatırlattı. Emekli memurların toplu sözleşme hakkından yararlanması ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Destici, son zamda memur emeklisine yüzde 49.25, diğer emekli gruplarına ise yüzde 37.5 zam yapıldığını söyledi. Yeterli olmadığını dile getiren Destici, en düşük emekli maaşının 17 bin TL’ye çıkarılması gerektiğini tekrar haykırdı.

Gerede ilçesinde düzenlenen iftar yemeğine katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilere verilen ikramiyenin artırılması gerektiğini söylerken, Cumhur İttifakı’na vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Mustafa Destici’nin konuşması, partililer tarafından ilgiyle dinlendi. Emeklilerin haklarının verilmesi gerektiğini savunan Destici, maaşların yetersizliğine dikkat çekti.İftar yemeğine, partinin Gerede ilçe belediye başkan adayı Akif Allar ve diğer parti yöneticileriyle birlikte vatandaşlar da katıldı. Mustafa Destici, partililere iftar yemeği dağıtarak, birlikte iftar yapmanın önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Destici’den Teklif: “Emekli İkramiyesi en Az 5 Bin TL Olmalı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!