G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,11
GR. ALTIN2.884,23
BTC2.176.443,00

Deprem Uzmanından Uyarı: “Muğla ve Adana’daki 4.0 Büyüklüğündeki Depremler Daha Büyük Tehlikeleri İşaret Ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ve Adana’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Prof. Dr. Görür, Köyceğiz’deki depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin Acıpayam Fay Zonu üzerinde gerçekleştiğini belirtti ve bu bölgenin daha büyük depremlere yol açabilecek kapasitede olduğunu vurguladı. Aynı gün Adana’nın Saimbeyli ilçesinde kaydedilen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak da Görür, bölgenin genelde gerilimli olduğunu ve depremin Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede meydana geldiğini paylaştı.

Muğla’daki deprem sabah saat 05.04’te, Adana’daki deprem ise saat 13.10’da gerçekleşti. Her iki deprem de 4.0 büyüklüğündeydi ve halk arasında endişe yarattı. Prof. Dr. Naci Görür, Acıpayam Fay Zonu ve Savrun Fay Zonu gibi aktif fay hatları üzerinde meydana gelen bu depremlerin daha büyük sarsıntılara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve deprem gerçeği ile baş etme yollarını paylaştı. Görür’ün verdiği bilgiler doğrultusunda, Muğla ve Adana gibi başta deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları ve deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini bilmeleri önem arz etmektedir.

Depremlerin önlenemeyen doğal afetler olduğunu hatırlatan Görür, ancak bu tür afetlere karşı alınabilecek önlemlerin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Naci Görür’ün bu tarz depremlerle ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler sayesinde, toplumun deprem konusunda farkındalığının artması ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanmış olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem Uzmanından Uyarı: “Muğla ve Adana’daki 4.0 Büyüklüğündeki Depremler Daha Büyük Tehlikeleri İşaret Ediyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!