G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Denizkurdu Tatbikatı İçin Hareket Vakti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her iki yılda bir düzenlenen Denizkurdu tatbikatı, 7-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yılki tatbikatta Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TCG Anadolu (L-400) savaş gemisi, “amiral gemi” olarak görev yapacak. TCG Anadolu’ya yaklaşık 100 gemi eşlik edecek. Tatbikatın seçkin gözlemci günü ise 11 Mayıs’ta Muğla Marmaris’teki Aksaz Deniz Üssü’nde gerçekleştirilecek.

Denizkurdu tatbikatının birinci safhası, Karadeniz, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’i kapsayacak şekilde 7-16 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Tatbikatın Doğu Akdeniz kısmına katılan fırkateynler, hücumbotlar, denizaltılar, yardımcı sınıf gemiler, mayın gemileri ve karakol gemileri Aksaz Limanı’ndan hareket etmişti. İlk safhada tehdit oluşturan hedefler, taarruz helikopterleri ve su altı taarruz botları tarafından yapılan havadan ve denizden atışlarla etkisiz hale getirilmişti. Havadan sızma harekatı sırasında su altı taarruz timleri hedef adaya paraşütle iniş yapmış, ikinci safhada ise amfibi hücum timleri ve deniz piyadeleri koordineli bir şekilde hedef adayı ele geçirmişti.

Geçtiğimiz yıl planlanan Denizkurdu-I ve II/2023 Tatbikatı, Türkiye ve Yunanistan arasındaki olumlu gelişmeler nedeniyle iptal edilmişti. Her iki ülkenin de tatbikatları karşılıklı olarak iptal etmesiyla Türkiye Denizkurdu tatbikatını, Yunanistan ise Kataigis tatbikatını iptal etmişti. Denizkurdu-I ve II/2023 Tatbikatı, 1-4 Haziran 2023 ve 6-12 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecekti ancak gelişen olumlu ilişkiler nedeniyle bu karar alınmıştı.

Denizkurdu tatbikatı her yıl farklı mekanlarda, farklı senaryolar doğrultusunda gerçekleşiyor. Bu yılki tatbikatın da önemli bir adım olması beklenirken, katılan gemi sayısının da oldukça yüksek olması dikkat çekiyor. Tatbikatın başarıyla tamamlanması, deniz güvenliği ve ulusal savunma stratejileri açısından önem taşıyor. Geçmiş yıllarda yapılan tatbikatların başarılı sonuçları, Denizkurdu’nun yıllar geçtikçe önemini arttırdığını gösteriyor. Bu yıl da tatbikatın başarıyla tamamlanması ve bölgedeki deniz güvenliğine katkı sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizkurdu Tatbikatı İçin Hareket Vakti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!