Deniz Kurdu–II/24 Tatbikatı, 7-18 Mayıs tarihleri arasında Adalar Denizi’nde gerçekleşti. Tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan birlikler katıldı. TCG Anadolu ve TCG İstanbul gibi yerli ve milli deniz sistemleri de tatbikatta yer aldı. Toplamda 15 bin personelin katıldığı tatbikatta 100 suüstü, 8 denizaltı, 39 uçak, 16 helikopter, 28 İnsansız Hava Aracı (İHA), 7 İnsansız Deniz Aracı (İDA), 2 SAT Görev Timi, 3 SAS Görev Timi bulunmaktaydı. 17 ülkeden gözlemci de tatbikatı takip etti, aralarında Almanya, Azerbaycan, Japonya, KKTC gibi ülkeler vardı.
Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü’nde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve diğer üst düzey komutanlar, TCG SALİH REİS fırkateyninden tatbikatı takip etti. Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan çeşitli ekipmanlar da tatbikat sırasında kullanıldı. TSK personeli, düşman işgali altındaki bir adaya amfibik çıkarma gerçekleştirerek başarılı bir operasyon sergiledi. Helikopterler ve İnsansız Hava Araçları da hedefleri imha etmek için kullanıldı. Deniz Kuvvetleri envanterindeki gemiler de tören geçişi yaptı.
Tatbikatta en büyük gücü deniz kuvvetleri oluşturdu. Türk Deniz Kuvvetleri’nin envanterinde yer alan gemiler ve silah sistemleri tatbikatta aktif rol aldı. ALBATROS-S İDA ve MARLİN SİDA gibi sistemler de tatbikat sırasında kullanıldı. Fiili Atışlar Günü’nde çeşitli senaryolar gerçekleştirilerek gemiler ve hava araçları koordineli bir şekilde hareket etti. Tatbikatın sonunda deniz kuvvetleri envanterindeki gemiler TCG ANADOLU eşliğinde tören geçişi yaptı.
Deniz Kurdu–II/24 Tatbikatı, Defence Turk Dergi’nin 20. sayısında detaylı olarak yer alacak. Tatbikat, seçkin gözlemcilerin katılımıyla uluslararası bir boyuta taşındı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan Fahri Yılmaz, tarih, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayi alanlarında çalışmalar yapan bir araştırmacıdır.