G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.148.254,97

Denizbank Genel Müdürü’nden Flaş Açıklama: “Şube Müdürü Hakkındaki İddialar Araştırılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. hakkındaki “nitelikli dolandırıcılık” ve “zimmet” iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ateş, şu ana kadar yapılan incelemelerde bankada herhangi bir borç-alacak kaydı görülmediğini belirtirken, bu durumun bir bankacılık işlemi olup olmadığının savcılık ve Teftiş Kurulu tarafından incelendiğini ifade etti. Ateş ayrıca, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili olarak Hamburg’da gazetecilerle yaptığı toplantıda, Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.’nün Tarişbank çalışanı olduğunu ve annesi ve kendisinin sağlık sorunları nedeniyle borçlu olduklarını öğrendiklerini dile getirdi.

Ateş, geçmişte yaşanan benzer bir olayda Teftiş Kurulu, BDDK ve savcılık tarafından yapılan incelemeler sonucunda suç unsurlarının olmadığının tespit edildiğini ve bu durumun ilgili olayın bir saadet zinciri olduğu kanısını güçlendirdiğini vurguladı. Ancak şu anki olay hakkında henüz bir değerlendirme yapamayacağını belirten Ateş, sosyal medyada dolaşan rakamlar ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve incelemelerin sonuçlarının önümüzdeki haftanın başında açıklanacağını belirtti.

Hakan Ateş, zimmet ve dolandırıcılık konularının dünya genelinde olduğunu ve bankaların bu tür zararları sigorta poliçeleri ile teminat altına aldığını söyledi. Şubelerde yapılan denetimlerin önemine değinen Ateş, son olayın ardından bankada denetimlerin sıklaştığını ve gelecekte benzer vakaların önüne geçmek için tedbirler alındığını ifade etti. Şube müdürlerinin elden para alacak yetkileri olmadığını belirten Ateş, ilgili olaylarla ilgili olarak savcılığa bilgi verdiklerini ve konunun araştırıldığını söyledi.

Son olarak Ateş, diğer bankalarda da benzer olayların yaşandığını ancak bu tür gelişmelerin Denizbank’a yönelik daha fazla ilgi çektiğini dile getirdi. Ateş, bankanın şeffaflık ilkesi doğrultusunda müşterilerin güvenliğini sağlamak ve herhangi bir suistimalin önüne geçmek için titizlikle çalıştıklarını belirtti. Bu çerçevede yapılan incelemelerin sonucunda şube müdürünün şu anda hastanede olduğu bilgisinin kendilerine iletildiğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizbank Genel Müdürü’nden Flaş Açıklama: “Şube Müdürü Hakkındaki İddialar Araştırılıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!