G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.151.590,38

Demet Tuncer: CIA’den Teklif Aldım Ama Ailemi ve Ülkemi Asla Satmam!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demet Tuncer: "15 Yaşında Burs Alıp ABD’ye Gitmiştim"

Ünlü oyuncu Demet Tuncer, ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde canlandırdığı ‘Mary’ karakteri ile tanınıyor. Tuncer, yaşamına dair bilinmeyen yönleri ve önemli anılarıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

"15 Yaşımda Yurt Dışına Çıktım"

İstanbul’un Levent semtinde doğup büyüdüğünü belirten Tuncer, ABD ile olan bağını şöyle anlattı: "15 yaşında, Türkiye’yi temsil eden ABD-Türkiye ortak bursuyla United World College’dan (UWC-USA) tam burs kazandım. 90 farklı ülkeden öğrenci ile birlikte eğitim alarak dünya görüşümü ve kültürel birikimimi zenginleştirdim. Uluslararası Bakalorya diplomamı aldıktan sonra ABD’deki üniversite eğitimimi tamamlayıp Türkiye’ye döndüm."

"CIA’den Teklif Aldım"

Uzun süre ABD’de yaşayan oyuncu, üniversitede siyasal bilgiler okurken CIA’den bir teklif aldığını açıkladı. Habertürk muhabiri Aytekin Teker’e verdiği bir röportajda şunları söyledi: "Uluslararası güvenlik dersimize giren ve CIA’de analist olarak görev yapan profesörle birlikte birkaç makalede çalışmalarımız oldu. İstihbaratın insan unsuruna olan merakımı fark etmiş olmalı ki benimle çalışmaya devam etmek istedi. İnsanları okumak, psikolojik kalıplarını analiz etmek ve beden dillerini anlamak her zaman ilgimi çekmişti ve bu konuda başarılıydım. Kariyer haftasında okulumuzda birçok firma tanıtım yapmak için geldi. O hafta hocam bana ilginç bir soruyla yaklaştı: ‘Demet, ajans için çalışmak ister misin?’ Bu soruya şaşırarak cevap verdim: ‘Benim ajansla ne işim olabilir ki? Ne boyum uzun, ne de fit olduğum söylenebilir.’ Bunun üzerine profesör, CIA’nin neden beni istediğini açıkladı."

Tuncer, gelen bu teklifin başlangıçta heyecan verici bulduğunu ancak sonrasında bunun anlamını kavrayamadığını belirtti.

"Ben Ailemle ve Ülkemle Sözleşmemi İhlal Etmem"

Hocasına CIA’nın kendisini neden istediğini sorduğunda aldığı cevap ise kafa karıştırıcıydı: "Seni kendi ülkende üst düzey bir bürokrat ya da diplomat yaparlar ve zamanı geldiğinde senden sadece tek bir şey isterler." Tuncer, bu cevabın ardından, "Tam saçmaladı bu adam. Benim kendi ülkemde başka bir devlet nasıl üst bürokrat veya diplomat yapabilir ki?" şeklinde düşündüğünü açıkladı.

Sonuç olarak, Tuncer kendi değerleri doğrultusunda bir cevap vermişti. O yaşta böyle bir cümle kurduğuna hala inanamadığını söyleyen Tuncer, "Tüm bu yatırım ve bekleyiş sonrası benden tek bir şey isteyecek olmaları düşüncesi midemin bulandırmaya yetti ve cevabım düşünmeden netti. Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım" dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demet Tuncer: CIA’den Teklif Aldım Ama Ailemi ve Ülkemi Asla Satmam!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!