G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,09
CNY4,86
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol72,92
GR. ALTIN2.921,97
BTC2.163.541,39

DEM Parti’nin Seçim Zaferi Protestoları Büyüttü: Van’dan Siirt’e, Hakkari’den İstanbul’a Her Yer Alev Alev!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, 15 Mayıs günü sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının elinden alındığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Van İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapılacağı bilgisiyle yüzlerce kişi parti binası önünde toplandı. Kalabalık, sloganlar atarak yürüyüşe geçti ancak polis, geniş güvenlik önlemleri alarak basınçlı su ve gaz bombaları kullanarak kalabalığı dağıtmak zorunda kaldı. Caddelerden ara sokaklara kaçan göstericiler, çevik kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlara taş attı ve polisin takibi sonucunda grup dağıldı.

Van’daki olaylar gece boyunca da devam etti. Kentin farklı noktalarında toplanan göstericiler yolları kapatarak ateşler yakarken, polis müdahale etmek zorunda kaldı. Benzer olaylar Hakkari’de de yaşandı. Kent merkezinde ve Yüksekova ilçesinde gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Göstericiler, polisin izin vermemesi üzerine ara sokaklara dağıldı ve polise taş atarak zarar verdi. Bir kişi silahla ateş açtı ancak polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polis, biber gazı ve tazyikli su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı ve Yüksekova’da 8 kişi gözaltına alındı.

Siirt’te de benzer olaylar yaşandı. DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplanan grup, basın açıklaması yapmak için yürüyüşe geçmek istedi ancak polis izin vermedi. DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş ve DEM Parti İl Başkanı Eşref Tekin’in de aralarında bulunduğu grup, Güres Caddesi’ne kadar yürüyüş yaptı. Sarıtaş, Abdullah Zeydan hakkındaki karara tepki gösterdi ve uyarılara rağmen devam eden yürüyüş nedeniyle 4 kişi gözaltına alındı.

Batman’da DEM Parti’nin il binası önünde düzenlenen etkinlikte DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu ve Batman Belediye Başkanı seçilen Gülüstan Sönük konuşma yaptı. Ancak yürüyüşe geçmek isteyen grup polisin müdahalesiyle karşılaştı ve çıkan arbedede 1 kişi gözaltına alındı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise cadde ve sokaklarda yolları kapatıp ateş yakarak olaylara devam eden göstericiler, polise molotof kokteylleri attı.

Diğer illerden de benzer haberler geldi. Bitlis’te DEM Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan grup, yürüyüş yapmak istedi ancak polis müdahale etti ve 4 kişi gözaltına alındı. Adana’nın Ceyhan ilçesinde bazı cadde ve sokaklar ateşe verilirken, Diyarbakır’da DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhan Eren ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük’ün de aralarında bulunduğu göstericilerin polis müdahalesiyle karşılaştığı bildirildi. İstanbul’un Gaziosmanpaşa ve Esenyurt ilçelerinde de gösteri yürüyüşleri düzenlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti’nin Seçim Zaferi Protestoları Büyüttü: Van’dan Siirt’e, Hakkari’den İstanbul’a Her Yer Alev Alev!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!