G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

DEM Partili Abdullah Zeydan’ın Mazbatasına YSK’tan Onay!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi, Adalet Bakanlığı’nın itirazı sonucunda geri alındı. Bu karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu’daki birçok ilde protesto gösterileri düzenleyerek sokaklarda taşkınlık çıkardı. İstanbul’da da izinsiz gösteri düzenlemek isteyen grup, polis ekiplerinin uyarısına uymayarak arbede yaşadı. Aşık Şenlik Caddesi’nde çöp konteynerlerini ateşe verip caddeyi kapatan grup, üzerinde MHP bayrağı olan bir evi taşladı ve polisin müdahalesiyle dağıldı. Olaylar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Abdullah Zeydan’ın seçilme sonucu Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu DEM Partili Zeydan yerine AK Partili Abdulahat Arvas’ı belediye başkanı olarak belirlemişti. Bu karar sonrasında DEM Partililerin Van, Batman, Siirt ve Hakkari’de düzenlediği protesto gösterileri sokağa döküldü ve olaylar şiddetlenerek çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul’da da protestolar yaşandı.

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti’nin mazbataya ilişkin itirazını değerlendirdi ve 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyuyla Abdullah Zeydan’a mazbatayı verilmesine karar verdi. Bu kararın ardından DEM Partililer tarafından yapılan protesto gösterilerine rağmen, Zeydan’a mazbata verilmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Partili Abdullah Zeydan’ın Mazbatasına YSK’tan Onay!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!