G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

DEM Parti Binasına Yapılan Silahlı Saldırıya İlişkin Tutuklama Kararı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meydan Mahallesi’nde bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) binasına 8 Mayıs gecesi silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırının ardından polis, DEM Parti’den belediye başkanı seçildikten kısa bir süre sonra partisinden istifa eden Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Begit’in ağabeyi Halil Begit ile M.K.’yi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden Halil Begit tutuklandı, M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Begit, kardeşinin düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Begit, DEM Parti ilçe binasında gerçekleşen olayı kesinlikle tasvip etmediklerini belirterek, saldırının siyasi olmadığını vurguladı. Saldırının iki kişi arasındaki sosyal medya üzerinden yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığını belirten Begit, olayın siyasi boyutlara çekilmeye çalışıldığını öne sürdü. Halkı tahrik ederek ve kişi hedef göstererek yapılan açıklamaları kınadığını belirten Begit, olayın çözümünde Türk yargı ve kolluk birimlerine güvendiklerini ifade etti.

Bu olay, DEM Parti’nin Birecik İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşti. Saldırının ardından polis ekipleri olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı. İşlemler sonrasında şüpheliler sulh ceza hakimliğine çıkarıldı ve Halil Begit tutuklandı. Diğer şüpheli M.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belediye Başkanı Mehmet Begit, yaşanan olayın halka zarar verdiğini ve siyasi bir boyutu olmadığını belirtti. Ardından Türk yargı ve kolluk birimlerine güvendiklerini belirtti ve olayın hukuki sürecinin sonuçlanması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti Binasına Yapılan Silahlı Saldırıya İlişkin Tutuklama Kararı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!