G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Davutoğlu: “Cuma namazını Şam’da kılacağım sözü bana ait değil” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, EkolTV’de yapılan canlı yayında Armağan Çağlayan’ın konuğu oldu. Davutoğlu, Suriye politikası, vize sorunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Suriye politikasına yönelik sıkça eleştirilen Davutoğlu, canlı yayında geçmişte kendisine atfedilen “Cuma namazını Şam’da kılacağım” sözünün aslında Erdoğan’a ait olduğunu belirtti. 8 yıldır görevde olmadığını vurgulayan Davutoğlu, bu konuda yapılan eleştirilere de tepki gösterdi.

Vize sorunuyla ilgili de konuşan Davutoğlu, Türkiye’deki vize sorunlarının kökeninin 12 Eylül darbesinde yattığını ifade etti. Avrupa’ya vizesiz seyahat hakkının 12 Eylül öncesinde olduğunu belirten Davutoğlu, eğer kendisine darbe yapılmamış olsaydı, Türk vatandaşlarının Haziran 2016’da vizesiz Avrupa’ya seyahat edebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi olumlu bir adım olarak değerlendiren Davutoğlu, kendisinin de bu tür görüşmelere açık olduğunu ifade etti.

Davutoğlu’nun canlı yayındaki açıklamaları, siyasetteki sıcak gelişmelerle birlikte yakından takip edilmeye devam ediyor. Gelecek Partisi lideri, Türkiye’nin iç ve dış siyasetine dair önemli konularda görüşleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Davutoğlu: “Cuma namazını Şam’da kılacağım sözü bana ait değil” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!