G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Danimarka-Ukrayna Girişimi: Robotlar ve İHA’larla Mayın Temizleme Hızlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarka-Ukrayna merkezli bir girişim, mayın temizleme çalışmalarını hızlandırmak için robotlar ve İHA’lar kullanıyor. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından Ukrayna’nın 144 milyon dönümlük arazisi mayınlı bölge ilan edildi. Bu durumu çözmek için girişimci V’yacheslav Shvaydak, Dropla Tech ApS adında bir şirket kurdu. Shvaydak, Ukrayna’nın mayın temizleme sürecinin hızlı, ucuz ve güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut teknolojilerle 1 metrekareyi temizlemenin maliyeti 1-3 euro iken, Dropla’nın bu maliyeti 10 sente düşürebileceğini ve süreyi 12 yıla indirebileceğini söyledi.

BM verilerine göre Ukrayna, savaş öncesi dünya çapında ihracat yapılan mahsüllerin %10’unu üretiyordu. Rusya’nın işgali sonucu 26 milyon dönümlük tarım arazisi mayınlarla kaplanmış durumda. Shvaydak, tarım arazilerinin temizlenmesinin Ukrayna’nın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Dropla, mayın temizleme operasyonlarına yardımcı olan bir araçtır. Platform, sürü İHA teknolojisini ve güvenlik bölgesi teyitini sağlayan İKA filosunu bir araya getirir. Dropla, 6 adet İHA ile aynı anda geniş bir alanı tarayarak daha hızlı ve etkili bir şekilde çalışır. Uzaktan kumandalı kara araçları ise bitki örtüsünü temizler ve tehdit oluşturabilecek unsurları tespit ederek alanı güvenli hale getirir.

Son olarak, Azerbaycan’ın da mayın temizleme aracını Ukrayna’da kullanmaya başladığı belirtildi. Dropla Tech ApS, mayın temizleme konusunda önemli bir adım atarak Ukrayna’nın ve dünyanın güvenliğine katkı sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Danimarka-Ukrayna Girişimi: Robotlar ve İHA’larla Mayın Temizleme Hızlanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!