G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Yerel Seçim Sonrası İlk Toplantısında Önemli Konuları Ele Alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplanma kararı aldı. Yarın gerçekleşecek toplantıda,İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele gibi konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yerel seçimlerin ardından yaklaşık 1,5 aylık bir aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek. Toplantıda ağır bir gündem bekleniyor.

Toplantının ana gündem maddesi, İran ile İsrail arasındaki gerilim olarak belirlenmiş durumda. Orta Doğu’daki tansiyonun düşürülmesi için Ankara’nın yürüttüğü diplomasi trafiği, kabinenin gündemine alınacak.

Diğer bir konu sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak. Yaz döneminde Irak’ın kuzeyinde genişletilmesi planlanan operasyonlar, toplantıda detaylı bir şekilde ele alınacak.

Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Nisan’da gerçekleştireceği Irak ziyareti de masada olacak. 12 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek bu ziyaret öncesinde Türkiye’nin hazırlıkları ve ziyaretin detayları konuşulacak.

Enflasyonla mücadele de toplantının gündem maddelerinden biri olacak. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi politikalarının son durumu değerlendirilecek. Enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesi için alınabilecek ek tedbirler tartışılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin toplantısı, önemli ulusal ve uluslararası konuların ele alınacağı bir gündemle gerçekleşecek. İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti ve ekonomik konular, toplantının ana başlıklarını oluşturacak. Kabinenin alacağı kararlar ve yapılacak açıklamalar, Türkiye’nin izleyeceği politikalara yön verecek önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Yerel Seçim Sonrası İlk Toplantısında Önemli Konuları Ele Alacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!