G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.117,74

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ekonomi ve Diplomasi Gündeminde Toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, uzun bir aranın ardından toplandı. Beştepe’deki zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ederken, toplantının ana gündem maddesinin ekonomi olduğu belirtildi. 3 Temmuz’da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla beraber yılın ikinci yarısındaki memur zammının netleşeceği bildirildi. Ayrıca yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da toplantıda ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri ve en düşük emekli aylığına yapılacak artış gibi konular da ele alınacak. Yeni bir vergi taslağı ve enflasyonla mücadele stratejileri de kabine üyelerine sunulacak bilgiler arasında yer alıyor. Terörle mücadele operasyonları da toplantının önemli başlıklarından biri olacak.

Ayrıca toplantıda 9’uncu Yargı Paketi’nin durumu da ele alınacak. Bölgesel gelişmeler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ateşkes adımları da gündem maddeleri arasında yer alacak. Temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yapacağı ziyaretler öncesinde ilgili bakanlar konu başlıklarına ilişkin çalışmalarını kabine toplantısında sunacaklar.

Kabine toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Profesör Doktor Kemal Memişoğlu da katıldılar. Toplantının akabinde gazetecilere çok fazla bilgi verilmezken, toplantının verimli geçtiği ve önemli konuların ele alındığı belirtildi. Erdoğan’ın liderliğindeki kabine, ülkenin ekonomik ve siyasi geleceği adına kararlar alırken, hükümetin de bu kararlara uyum sağlayacağı vurgulandı. Kabine toplantısının ardından alınan kararların kamuoyuna en kısa sürede duyurulacağı açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ekonomi ve Diplomasi Gündeminde Toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!