G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.196,81

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Maarif Modeli Müjdesi: Eğitimde Devrim Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı kapsamında toplantıya katılanlara teşekkür etti. Yeni maarif modelinin öğrencilere, ailelere, öğretmenlere, ülkeye ve millete hayırlar getirmesini diledi ve modelin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 21 yıl önce eğitimi temel önceliklerden biri olarak belirlediklerini ifade eden Erdoğan, bütçeden eğitime ayrılan payın yaklaşık 1 trilyon 620 milyar lira olduğunu açıkladı. Eğitime yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine yapılan büyük bir katkı olduğunu belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için çeşitli adımlar attıklarını kaydeden Erdoğan, son bir yılda 19 milyon 600 bin adet öğretim materyali bastırıldığını ve dağıtıldığını söyledi. Toplam 372 bin 995 yeni derslik yapımının tamamlandığını ve 13 bin 715 yeni dersliğin açıldığını belirtti. İlköğretimde 23, ortaöğretimde 22 öğrenci düşen derslik sayısının ise OECD ortalamasını yakaladığının altını çizdi. Erdoğan, eğitimde yapılan hizmetlerin uzun bir liste olduğunu ancak özet niteliğinde bazı rakamları paylaşmanın önemli olduğunu vurguladı.

Öğretmenlik mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulması ile ilgili kanunun hazırlandığını, yakında Meclis’te görüşmelerin başlayacağını belirten Erdoğan, eğitim ordusunu daha da güçlendireceklerini söyledi. Aile konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, ailenin hayati öneme sahip olduğunu ve çocukların erken yaşlardan itibaren küresel kültürün etkisi altında olduğunu ifade etti.

Eğitimde değişimin kaçınılmaz olduğunu belirten Erdoğan, eğitim sisteminin de dünyadaki gelişmelerle uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Eğitimin köklü ve değerlerine bağlı olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, eğitimde ideolojik kaygıların değil pedagojik çözümlerin öne çıkması gerektiğini dile getirdi. Eğitim konusunun siyasi tartışmaların ve çekişmelerin dışında tutulması gerektiğini belirten Erdoğan, yeni maarif modeli ile öğrencilerin milli, manevi değerlere sahip çıkan bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflendiğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yeni Maarif Modeli Müjdesi: Eğitimde Devrim Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!