G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjde: Yükünü Hafifleteceğiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum mitinginde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yapılan zamlar ve destekler hakkında bilgi verdi. Kamu bankalarının emeklilere yaptığı promosyon miktarını artırarak aylık tutarları 8 ila 12 bin liraya kadar çıkardığını belirten Erdoğan, bu konuda özel bankaların da aynı adımı atacaklarını söyledi. Ayrıca Ramazan Bayramı ikramiyesinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu ve emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Erdoğan, enflasyonun düşeceğini ve bütçe imkanlarını genişleteceklerini belirtti. Maaş zamlarının fiyat artışları karşısında eridiğine dikkat çeken Erdoğan, enflasyonun azalmasıyla birlikte emeklilerin ve çalışanların alım gücünün artacağını vurguladı. Gelecek yıldan itibaren maaşların daha da artacağını ifade eden Erdoğan, vatandaşlara umutlu bir mesaj verdi.

Bununla birlikte AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, seyyanen zam iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, bakanlık veya Cumhurbaşkanı tarafından böyle bir çalışmanın olması durumunda kendilerinin haberdar olacaklarını ve şu an için bu yönde bir hazırlıkları olmadığını belirtti. Seyyanen zam talepleriyle ilgili açıklamalarda bulunan muhalefet liderleri Meral Akşener ve Özgür Özel’in taleplerini eleştiren Güler, partilerinin bu konuda bir çalışmasının olmadığını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklilerle ilgili yaptığı çağrıda Erdoğan’a 10 bin lira seyyanen zam yapılması ve emekli maaşlarının artırılması gerektiğini belirtti. Benzer şekilde CHP lideri Özgür Özel de en düşük emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek emeklilere 7 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini dile getirdi. Güllaç ve mesir macunu fiyatlarıyla yapılan karşılaştırmalarda emeklilerin maaşlarının alım gücünün düştüğünü vurgulayan Özel, emekli maaşlarının artırılması gerektiğini savundu.

Sonuç olarak, emeklilere yönelik seyyanen zam talepleri ve hükümetin yapacağı zamlar konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Parti liderleri ve yetkililer arasında farklı görüşler olsa da, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ve maaşların artırılması konusunda genel bir mutabakatın olduğu görülüyor. Gelecek dönemde emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik adımların atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Müjde: Yükünü Hafifleteceğiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!