G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ve İtalya ziyareti için vekaleti devredecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12-14 Haziran tarihleri arasında İspanya Krallığı ve İtalya Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyaret nedeniyle, Erdoğan’ın dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığı görevini, Anayasa’nın 106. maddesi gereği Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz üstlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı ziyareti sebebiyle görev değişikliği yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Erdoğan’ın 12 Haziran’da İspanya Krallığı’na yapacağı resmi ziyaretin ardından, 13-14 Haziran tarihlerinde İtalya Cumhuriyeti’ne gerçekleştirilecek ziyaret için vekalet düzenlemesi yapıldı.

Anayasa’nın 106. maddesi gereğince, Cumhurbaşkanı’nın görevi başında bulunamadığı süre zarfında, görevine Cumhurbaşkanı Yardımcısı vekalet eder. Bu kapsamda, Cevdet Yılmaz, Erdoğan’ın dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığı görevine vekalet edecek.

Erdoğan’ın İspanya ve İtalya ziyaretinde, ikili ilişkilerin yanı sıra ekonomik, siyasi ve kültürel konuların ele alınması bekleniyor. Bu ziyaretlerin, Türkiye ile İspanya ve İtalya arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İspanya ve İtalya ziyaretinde, bölgesel ve uluslararası konulardaki gelişmeleri de değerlendirmesi bekleniyor. Ayrıca, küresel sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulunarak, Türkiye’nin dış politika vizyonunu paylaşması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevde olmadığı süre içinde, gerekli tüm kararları alacak ve ülke yönetimini yürütecek. Yılmaz’ın, Cumhurbaşkanı vekili olarak hayati önemdeki kararları alması ve ülkenin iç ve dış politikasını takip etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya ve İtalya ziyaretinden sonra ülkeye dönerek, görevine kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Bu ziyaretlerin, Türk İtalyan ve Türk İspanyol ilişkilerine ivme kazandırması ve yeni iş birliklerinin kapısını aralaması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya ve İtalya ziyareti için vekaleti devredecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!