G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

Cumhurbaşkanı Erdoğan iadeziyarette bulundu: Öne Çıkanlar ve Gündemdeki Konular!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Mayıs tarihinde CHP lideri Özgür Özel’in kendisini ziyaret etmesinden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün iade ziyarette bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yapılan görüşme ve gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik’in konuşmasında, Türk siyasi hayatında yaşanan bu ziyaretlerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanın, bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğini ve siyasetin gündelik mevzi savaşları içinde fırsatın heba edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Görüşmede ekonomi ve yeni anayasa çalışmaları da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulabilmesi için geniş siyasi uzlaşma zemini ile atılması gereken adımların önemine değindi. Anayasa sürecinin en geniş şekilde bütün Türkiye’yi kucaklayan bir toplumsal sözleşme olarak yürütülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ekonomi ile ilgili konularda da Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanın orta vadeli program ve 12. kalkınma planıyla ilerlediğimiz güçlü yolda elde edilen kazanımların korunacağını ve popülizme tevessül edilmeyeceğini vurguladı.

Dış politika konusunda önümüzdeki dönemde işbirliğinin artırılmasının önemine işaret edildi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ ve popülist partilerin Türkiye düşmanlığı ve İslam düşmanlığına karşı gösterdiği performans, Avrupa’nın yeni meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu göstermekteydi. Bu bağlamda Türkiye’deki partilerin içinde bulunduğumuz faşist dalgaya karşı ortak hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Türkiye’deki partilerin Avrupa’daki aşırı sağ partilere karşı güçlü bir mesaj vermesi gerektiğine inandığı belirtildi.

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret sırasında ortaya çıkan konuları detaylandırmaya devam edeceğini belirtti. Her iki liderin de Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi süreçte birlikte kararlar alarak ülkenin geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini ifade etti. Bu tür ziyaretlerin ve açıklamaların, Türk siyasetinde önemli bir dönüm noktası olabileceği ve ülkenin daha ileriye gitmesi adına pozitif adımlar atılmasına vesile olabileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan iadeziyarette bulundu: Öne Çıkanlar ve Gündemdeki Konular!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!