G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,60
GR. ALTIN2.919,33
BTC2.160.023,35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile Telefon Görüşmesi Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ve Brezilya arasındaki ilişkiler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’nın İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı vahşet karşısında takdir edilecek bir tutum sergilediğini belirterek, kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması konusunda çabaların artırılması gerektiğini vurguladı. Hamas’ın ateşkese razı olmasına rağmen İsrail’in saldırı ve katliamlarını sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, Filistin Devleti’nin tanınması yönündeki girişimlerin desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Brezilya-İsrail ilişkilerinde gerilimin arttığı dönemde Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın Netanyahu’yu Hitler’e benzetmesi ve Netanyahu’nun bu açıklamaya tehdit dolu bir yanıt vermesiyle ilişkiler resmen kopmuştu. Bu süreçte Brezilya, İsrail büyükelçisini ülkeden çıkarmış ve kendi elçisini geri çağırmıştı. Erdoğan görüşmede Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşı yakından takip ettiğini ve taraflara müzakere ve adil bir barışın tesisine dair çalışmaları teşvik ettiğini dile getirdi.

Erdoğan ayrıca görüşmede da Silva’ya Brezilya’daki şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarından dolayı duyduğu üzüntüyü ve taziye dileklerini ileterek, Türkiye’nin Brezilya halkının yanında olduğunu belirtti. Son olarak, görüşmede taraflar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak çözüm yolları bulunması gerektiği üzerinde duruldu. Erdoğan ve Silva arasındaki bu telefon görüşmesi, Türkiye ve Brezilya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve ortak çıkarların korunması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: DHA, İHA.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile Telefon Görüşmesi Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!