G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,70
CNY4,86
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.061,31
Petrol79,37
GR. ALTIN2.911,15
BTC2.146.664,74

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı ve MİT Başkanını Beştepe’ye çağırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı Beştepe’ye davet etti. Gece yarısı gerçekleşen zirvenin odak noktası, ‘Ayhan Bora Kaplan’ soruşturmasına yönelik “kumpas” iddialarıydı. TGRT Haber sunucusu Ziya Osman Açıkel’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan özel kalemleri telefonla arayarak MİT Başkanı ve Adalet Bakanı ile görüşme talebinde bulundu. Açıkel, “Ankara’da bir şeyler oluyor” ifadesini kullanarak zirvenin önemine dikkat çekti.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan 3 emniyet müdürünün evlerinde aramalar yapılmıştı. Bu gelişmenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, durumu ‘komplo’ olarak nitelendirerek, “17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bahçeli’nin çıkışının ardından gerçekleşen Beştepe zirvesi, kamuoyunda önemli bir gelişme olarak yorumlandı.

Zirve sırasında, Adalet Bakanı Tunç, MİT Başkanı Kalın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin detaylı bir değerlendirme yaptıkları belirtildi. Zirvenin sona ermesinin ardından ise, henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak, kamuoyu bu gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip etmeye devam ediyor.

Öte yandan, ‘kumpas’ iddiaları nedeniyle gergin geçen zirvenin, önümüzdeki günlerde daha fazla detayın ortaya çıkacağı beklentisi yaratıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tür hassas konularda doğrudan müdahale etmesi, olayın ciddiyetini ve önemini gösteriyor. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili yaşanan son gelişmeler, ülke gündemini yakından takip edenler tarafından da büyük bir dikkatle izleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı ve MİT Başkanını Beştepe’ye çağırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!