G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,60
GR. ALTIN2.919,33
BTC2.160.023,35

Çorum’un Alaca ilçesinde Bitcoin Üretimi Yapan Şahıs Operasyonla Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum’un Alaca ilçesinde gerçekleşen operasyonda eski bir çorap fabrikasına düzenlenen baskında Bitcoin üretiminde kullanılan ve toplam değeri 5 milyon TL olan cihazlar ele geçirildi. Operasyonda Bitcoin madenciliği yapan bir şahıs da gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek daha önceden çorap fabrikası olarak kullanılan bir binanın kiralanarak içerisine Bitcoin üretiminde kullanılan cihazlar yerleştirildiğini tespit etti. Polis ekipleri yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçti.

Operasyonda ele geçirilen cihazlar arasında her birinin değeri 10 bin dolar olan toplam 16 adet Bitcoin makinesi ve bunlara bağlı internet bağlantı sistemleri bulunmaktaydı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, S.A. adlı şahsın bu cihazları kaçak elektrik hattı kullanarak çalıştırdığı belirlendi. Operasyon kapsamında S.A. gözaltına alınarak olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yaşanan olayın üzerine Çorum polisi, Bitcoin madenciliği ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve benzeri durumlarla karşılaşmamak adına çalışmalarını sürdürmektedir. Operasyon sonucunda ele geçirilen cihazların piyasa değeri dikkat çekerken, kaçak elektrik kullanımı ile ilgili yürütülen soruşturma da derinleştirilmektedir.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucunda gerçekleşen operasyon, bölgede Bitcoin madenciliği ile ilgili yasal olmayan faaliyetlerin takip edildiğini göstermektedir. Ele geçirilen cihazlar ve operasyonla ilgili gözaltına alınan şahıs hakkında yapılacak incelemelerle olayın ayrıntıları netleştirilecek ve gerekli adımlar atılacaktır. İşte bu şekilde Çorum’un Alaca ilçesinde gerçekleşen Bitcoin madenciliği operasyonu, bölgede yasa dışı faaliyetlere karşı güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesini gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çorum’un Alaca ilçesinde Bitcoin Üretimi Yapan Şahıs Operasyonla Yakalandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!