G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Çocuk Hakları Platformu Gazze’deki Çocuk İhlallerini Uluslararası Arenada Gündeme Taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeryüzü Çocukları Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Hukukçular Derneği ve Yetim Vakfı tarafından oluşturulan Çocuk Hakları Platformu, Dünya Yetimler Günü’nde bir basın açıklaması yaparak çocuk hakları konusunda önemli mesajlar verdi. Platform, önemli bir gün olan 15 Ramazan’ı seçerek basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, dünya genelinde özellikle İslam dünyasında yaşanan çocuk hak ihlallerine dikkat çekildi ve ulusal ve uluslararası düzeyde harekete geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Çocuk Hakları Platformu, dünyada yaşanan soykırımlara ve özellikle Gazze’deki çocukların durumuna dikkat çekerek hukuk mücadelesi için herkesi destek olmaya çağırdı. İsrail’in BM Çocuk Hakları Sözleşmesine üye olmasına rağmen sözleşmeye uymadığı ve çocuk haklarını ihlal ettiği belirtildi. Uluslararası hukuk çerçevesinde çocuk hak ihlallerine ilişkin girişimlerde bulunacaklarını açıklayan platform, çocukların geleceği için mücadele edeceklerini ifade etti.

Çocuklara yönelik toplu katliamlar, savaş suçları ve çatışma bölgelerindeki hak ihlallerinin uluslararası ceza adalet sistemi kapsamında yer alması gerektiği vurgulandı. Platform, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yetki alanına giren suçların çocukları da içerdiğini belirtti ve bu tür suçların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Soykırım suçunun önlenmesi ve cezalandırılması sözleşmesinde yer alan maddeler çerçevesinde çocuk hak ihlallerinin uluslararası hukuk sisteminde yaptırıma tabi tutulması gerektiği vurgulandı. Uluslararası ceza yargılamasında çocuk haklarının korunmasının önemine dikkat çekildi ve uluslararası mekanizmaların işlevsel hale getirilmesi gerektiği belirtildi.

Platform, çocuk haklarının korunması için uluslararası sözleşmelerin devletlere yüklediği ödevlerin yetersiz kaldığını ve bu konuda daha etkili girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtti. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan hakların ihlal edildiği durumlarda uluslararası mekanizmaların devreye girmesi gerektiği vurgulandı. Platform, çocuk hakları konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapacaklarını ve çocukları her türlü istismardan koruyacaklarını ifade etti.

Sonuç olarak, Platformun yapmış olduğu basın açıklamasında çocuk haklarına verilen önem ve çocukların korunması için yapılan hukuki mücadele vurgulandı. Gazze’deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekilerek, çocuk haklarının her zaman korunması gerektiği ve uluslararası düzeyde eylemler başlatılması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocuk Hakları Platformu Gazze’deki Çocuk İhlallerini Uluslararası Arenada Gündeme Taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!