G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Çin’in Yeni Silahlı Helikopteri Görüntülendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Batı Cephesi Komutanlığı’na bağlı 76. Ordu Havacılık Tugayı’nda görüntülenen Z-20W helikopteri, Z-20 helikopterinin silahlı versiyonu olarak dikkat çekiyor. Helikopter, geliştirilmekte olan bir taarruz helikopteri olarak biliniyor. İlk kez Aralık 2020’de görüntülenen helikopter, lazer güdümlü tanksavar füzeleri ve roket bölmesi gibi özelliklerle donatılmıştı. Ancak, elektro-optik/kızılötesi radar bölmesi bulunmuyordu.

Son yayımlanan görüntülerde, Z-20W’nin yeni özellikleri ortaya çıkıyor. Helikopterin kanatları daha kısa ve her birinde 2 sabit nokta bulunuyor. Yenilenen versiyonda, mühimmat konuşlandırma podlarının tasarımı, çeşitli silah sistemlerini taşıma kapasitesini artırıyor. Baş Tasarımcı Deng Jinghui, Z-20’nin havadan yakıt ikmal yeteneklerinin geliştirileceğini belirtmişti. Bu sayede helikopterin operasyonel menzili ve esnekliği artırılacak.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun (PLA) Z-20W helikopterini çok yönlü bir saldırı aracı olarak kullanmayı planladığı görülüyor. Helikopter, hava destek görevlerinde ve geniş çaplı operasyonlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Z-20W’nin sahip olduğu güncellemeler, stratejik ve taktik operasyonları güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Deng Jinghui’nin açıklamaları, Z-20 helikopterinin daha fazla yükseltme alabileceğini gösteriyor. Bu da helikopterin operasyonel yüksekliğini artıracak ve çeşitli görevleri daha etkin bir şekilde yerine getirebilmesine olanak tanıyacaktır. Bu gelişmelerle birlikte, Z-20W helikopterinin PLA’nın modernizasyon çabalarına önemli bir katkı sağlayacağı öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin’in Yeni Silahlı Helikopteri Görüntülendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!