G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,86
CNY0,000000
GBP44,91
EURO/USD1,11
BIST9.653,14
Petrol72,14
GR. ALTIN2.821,43
BTC1.997.824,49

Çin, Uluslararası Evlat Edinme Programını Durdurdu: ABD’li Aileler Endişeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin hükümeti, ABD ile yıllardır devam eden uluslararası evlat edinme programını sona erdirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre artık Çin’den çocukların uluslararası evlat edinilmesi yasaklandı. Mao Ning adlı sözcüye göre, yabancılar arasında kan bağı olan akrabalar veya üvey çocuklar dışında evlat edinmeye izin verilmeyecek. ABD Dışişleri Bakanlığı da Çinli yetkililer tarafından bekleyen tüm evlat edinme işlemlerinin iptal edildiğini belirtti. ABD’li diplomatlar, Çin hükümetinin yazılı açıklamasını bekliyor.

ABD’den toplam 82,674 çocuk evlat edinen ailelerin, Çin ile en yoğun evlat edinme ilişkilerine sahip olduğu belirtiliyor. Covid-19 salgını nedeniyle 2020’den bu yana uluslararası evlat edinme işlemleri durdurulmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı raporlarına göre Çin’den evlat edinme vize sayısında ciddi bir azalma yaşandı.

Danimarka ve Norveç gibi ülkelerde de uluslararası evlat edinmelerde sıkıntılar yaşanmaktadır. Bazı sosyal medya kullanıcıları, evlat edinilen çocukların eski aileleriyle bağ kurma şansını kaybetmekten endişelenirken, bazıları ise bu kararı olumlu karşılamıştır. Nanchang Projesi adlı grup, Çin’in aldığı kararın “bir dönemin sonu” olduğunu belirtmiş ve Çinli yetkililere teşekkür etmiştir.

Çin’in nüfusu azalmaya devam etmekte ve yeni doğan bebek sayısı her geçen yıl düşmektedir. Bu durum, Çin hükümetini doğum oranlarını artırmak için teşvik programları hazırlamaya yöneltmiştir. Çin’in uzun yıllar boyunca uyguladığı tek çocuk politikası da kaldırılmıştır. Evlat edinme sayılarındaki azalma, Çin’in ekonomik durumu, doğum oranlarındaki düşüş ve toplumsal tercihlerdeki değişimlerle ilişkilendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin, Uluslararası Evlat Edinme Programını Durdurdu: ABD’li Aileler Endişeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!