G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 5 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa’ya ayak bastı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xi Jinping, 5 yıl aradan sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Fransa’nın başkenti Paris’teki Orly Havalimanı’nda Fransa Başbakanı Gabriel Attal tarafından karşılandı. Xi, Çin’in geleneksel dostluğunu pekiştirmeye, güven arttırmaya ve stratejik fikir birliği inşa etmeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Fransa ile iş birliğini derinleştirmeye niyetli olduklarını vurguladı. Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşme planları yapıldı.

Xi Jinping’in Fransa ziyaretinin ardından Sırbistan ve Macaristan’ı ziyaret etme planları bulunmaktadır. Bu ziyaretlerin, Çin’in Avrupa ile olan ilişkilerini güçlendirmeye yönelik bir adım olduğu belirtilmektedir.

Xi, Avrupa turu sırasında Çin’in bölgede artan varlığını göstermeyi amaçladığı düşünülen bu ziyaretlerle, stratejik olarak önemli adımlar atmayı hedeflemektedir. Çin’in küresel arenadaki etkisini arttırma çabaları, bu tür ziyaretlerle desteklenmeye devam etmektedir.

Fransa, Sırbistan ve Macaristan ziyaretleri, Xi Jinping’in Avrupa turunun sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Çin Devlet Başkanı’nın Avrupa ülkeleriyle yakın ilişkileri güçlendirmeye yönelik kararlılığı, bu ziyaretlerin önemini ortaya koymaktadır. Çin’in küresel liderlik rolüne adım adım yaklaşma çabaları, bu tür ziyaretlerle desteklenmektedir.

Xi Jinping’in Avrupa ziyaretleri, Çin’in uluslararası arenadaki konumunu güçlendirmeye yönelik bir stratejinin bir parçasını oluşturmaktadır. Çin’in ekonomik ve stratejik hedeflerine ulaşma çabaları, bu tür ziyaretlerle desteklenmeye devam etmektedir. Jinping’in Avrupa turu, Çin’in küresel olarak daha etkin bir oyuncu olma hedefine giden yolda atılmış önemli adımlardan biridir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 5 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa’ya ayak bastı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!