G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,67
GR. ALTIN2.930,64
BTC2.092.770,20

Çin, ABD Savaş Uçaklarının Replikalarını Kullanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, ABD’ye ait olan F-35 ve F-22 savaş uçaklarının replikalarını tatbikatlarında kullanıyor. Çin’in Kuzeybatı Çin’deki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesinde bulunan Taklamakan Çölü’ndeki Qakilik’te bulunan model havaalanında Lockheed Martin yapımı F-35 ve F-22 savaş uçaklarının maketleri park edilmiş durumda. Ayrıca P-8A Poseidon ve U-2 keşif uçaklarının maketleri de bölgede yer almakta. Uydu görüntülerine göre, bu maketlerin üzerinde hedef tatbikatı yapılıyor.

Uydu görüntülerine dayanarak yapılan analize göre sahte uçakların hedef alındığı ve imha edildiği net bir şekilde görülmekte. Maketlerin bazılarının ciddi hasar gördüğü diğerlerinin ise kısmi yıkıma uğradığı belirtilmekte. Toplamda yaklaşık 30 adet maket hedef alanları arasında bulunuyor. Uzmanlar, Çin’in eğitim amaçlı olarak diğer maketleri olduğu gibi bu sahte uçakları da hedef alarak nasıl etkisiz hale getirebileceğini belirlemeye çalıştığını ifade ediyor. Benzer şekilde, Çin daha önce Amerikan savaş gemilerinin maketlerini füze hedefi olarak kullanmıştı.

Uydu görüntülerine göre, sahte uçak maketleri taşınırken bir demiryolu hattının yakınında olduğu tespit edildi. Ayrıca bir ABD savaş gemisi modelinin kullanılması, Çin’in Amerika’yı birincil düşman olarak gördüğünü yansıtıyor. Ancak, maketlerin detaylı çözünürlük seviyelerinin belirsizliği dikkate alındığında, hedeflerin ne için kullanıldığı tam olarak net değil.

Çin’in Tayvan’ın başkentindeki önemli bir alanın replikasını inşa etmesi, PLA’nın Tayvan’a karşı bir işgal hazırlığı içinde olduğu endişesini artırdı. Çin, askeri faaliyetlerini artırarak Tayvan’ı yeniden birleşmeye zorlama hedefini sürdürürken, bölgedeki gerilim de yükselmekte. Bu durum, Çin’in askeri kapasitesini ve stratejilerini geliştirmekte olduğunu göstermekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çin, ABD Savaş Uçaklarının Replikalarını Kullanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!