G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Çiftçiler Polonya’da Meydan Okuyor: Tarım Politikalarına Karşı Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonya’da tarım politikalarına karşı çiftçilerin düzenlediği protestolar devam ediyor. Avrupa genelinde de benzer eylemler sürüyor. Çiftçiler, Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat politikalarını ve Ukrayna’dan yapılan tahıl ithalatını eleştiriyor. Başkent Varşova’da bulunan Polonya Başbakanı Donald Tusk’un ofisi önünde gösteri yapan çiftçiler, Ukrayna’dan yapılan ucuz tahıl ve gıda ithalatının durdurulmasını talep ediyor. Ayrıca AB’nin yeşil ve çevreci politikalarının tarımı öldürdüğü iddiasıyla AB’nin Yeşil Mutabakat programından çekilme çağrısında bulunuyorlar.

Protestolar sırasında çiftçiler ile polis arasında çatışmalar yaşanıyor. Çiftçiler, traktörleriyle başkente giden otoyolları kapatarak polisle karşı karşıya geliyor. Polis müdahalesine havai fişek ve sis bombası ile karşılık veren çiftçiler, tepkilerini daha da güçlendiriyor. Başta Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Macaristan ve Yunanistan olmak üzere birçok AB ülkesinde çiftçiler, tarım politikalarına tepki gösteriyor. Tarım politikaları, piyasa düzenlemeleri, doğa restorasyon hedefleri, desteklemedeki kesintiler, enerji maliyetleri, gübre ve pestisit kullanımına getirilen sınırlamalar gibi konular çiftçilerin tepkileri arasında yer alıyor.

AB’ye yönelik eleştirilerde bulunan çiftçiler, Yeşil Mutabakat kapsamında getirilen kuralların tarımsal üretimi zorlaştırdığını savunuyor. Tarım sektöründeki maliyetlerin artması, gübre ve pestisit kullanımına getirilen kısıtlamalar, ucuz tahıl ithalatı ve su tasarrufu tedbirleri çiftçilerin tepkilerini arttırıyor. Polonya’da yapılan protestoların yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda gibi ülkelerde de benzer eylemler gerçekleştiriliyor. Çiftçiler, tarım sektörünün sürdürülebilirliği ve geleceği konusunda endişelerini dile getirerek politika değişiklikleri talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çiftçiler Polonya’da Meydan Okuyor: Tarım Politikalarına Karşı Mücadele!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!