G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

CHP’li Milletvekili Gürer’den Çarpıcı İddialar: “At Eti Köfte ve Kebapta Kullanılıyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de gıda denetim sorunları hakkında konuşma yaptı. Gürer, belediyelerin denetim yetkisinin alınmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığının denetim kadrosunun yetersiz olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın göreve gelmesinden bu yana taklit, tağşiş ürünlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını ifade etti. Daha önceki bakanların ise hileli, taklit, tağşiş ürünleri satanları teşhir ettiğini ancak bu uygulamanın ortadan kalktığını söyledi.

Gürer, dar bir denetim kadrosuyla yeterli denetim yapılamadığını ve kayıt dışı ürünlerin tüketenleri aldatıldığını vurguladı. At etinin dana eti olarak kullanıldığı örnekleri veren Gürer, alkolsüz içeceklerden bitki çayına kadar birçok üründe hileli içeriklerin bulunduğunu belirtti. Özellikle çocukların sağlığını riske atan ürünlerin satışının engellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığının denetimlerini artırması ve hileli ürün satanları cezalandırması gerektiğini savundu. Belediyelerin denetim yetkilerinin artırılması gerektiğinin altını çizen Gürer, toplumun sağlığı için hileli ürünlerin etkilerinin önemsenmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak, hileli ürünlerin hem ekonomiye hem de sağlığa zarar verdiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Milletvekili Gürer’den Çarpıcı İddialar: “At Eti Köfte ve Kebapta Kullanılıyor!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!