G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,12
BIST10.004,33
Petrol73,38
GR. ALTIN2.918,44
BTC2.180.399,03

CHP’de Murat Emir İle Yeni Dönem Başlıyor: Grup Başkanvekili Kim Oldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Meclis Grubu, Grup Başkanvekilliği ve Disiplin Kurulu üyelerini belirlemek için Ankara’da basına kapalı bir toplantı düzenledi. Grup Başkanvekilliği için Ankara Milletvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yarıştı. Belediye başkanı olan dört milletvekilinin sandalye sayısı 125’e inmesiyle grup başkanvekili olabilmek için 63 milletvekilinin oyu gerekiyordu. Yapılan seçim sonucunda Murat Emir, 66 oy alarak CHP’nin yeni Grup Başkanvekili seçildi. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile planlanan görüşmenin bir nezaket ziyareti olmadığını, kapsamlı bir görüşme geçireceklerini belirtti.

Grup Başkanvekilliği seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Grup Başkanvekili Murat Emir’i tebrik etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, Grup Başkanvekilliği için aday olan Sevda Erdan Kılıç’a da teşekkür etti. Belediye başkanı seçilmesi nedeniyle boşalan yer için gerçekleştirilen demokratik seçimle CHP’nin başarılı bir süreç yaşadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, parti içi demokrasiyi ve grup içi demokrasiyi işletmeye devam edeceklerini ifade etti.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacakları görüşmenin bir nezaket ziyareti olmadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin Türkiye’nin gelecek dönemiyle ilgili önemli konuları ele alacakları bir süreci başlatacağını belirtti. Görüşmenin sonuç odaklı ve yapıcı olacağını umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak görüşmeye ilişkin detayları anlatan Kılıçdaroğlu, önemli gündem maddelerinin olduğunu belirtti. Toplantı öncesinde parti içi kurullarla görüş alacaklarını ve eski genel başkanların da fikirlerini alarak hazırlık yapacaklarını ifade etti. Görüşmenin Türkiye açısından önemli bir süreci başlatacağını dile getirdi. Bu doğrultuda, uzun ve yapıcı bir toplantı olması için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’de Murat Emir İle Yeni Dönem Başlıyor: Grup Başkanvekili Kim Oldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!