G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,25
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,27
GR. ALTIN2.917,58
BTC2.193.397,08

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Tüzük Kurultayı Çalıştayı Düzenledi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul İl Başkanlığı, demokrasi, insan hakları ve toplumsal cinsiyet alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelerek Tüzük Kurultayı Çalıştayı düzenledi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştay, beş farklı masa etrafında toplanarak “temsiliyet, yolsuzlukla mücadele, hesap verilebilirlik ve etik, demokratik karar alma yöntemleri, örgütlenme modeli, aday belirleme yöntemleri” konularında tartışmalar gerçekleştirildi. Her masada bir moderatör eşliğinde yapılan tartışmaların sonuçları, 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak ve Ankara’da devam edecek olan Tüzük Kurultayı’na rapor olarak sunulacak.

Çalıştayın açılış konuşmalarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik yaptı. İmamoğlu, çalıştayın önemine vurgu yaparak geçtiğimiz süreçte yaşanan demokrasi, ekonomi ve adalet krizlerine rağmen muhalefetin seçenek olarak görülmediğini ve bu durumun değişmesi gerektiğini ifade etti. CHP’nin değişerek Türkiye’nin değişeceğini belirten İmamoğlu, partinin daha demokratik, katılımcı ve kapsayıcı bir yapıya dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumun beklentilerini karşılamadığı takdirde destek görmeyeceğini ve kalıcı politikalar sunmanın şart olduğunu ifade etti. Sivil toplumla siyaset arasındaki bağın önemine vurgu yaparak, bu ilişkinin demokrasinin temelini belirlediğini söyledi. İmamoğlu, aktif vatandaşlığın hayata geçmesinin demokratikleşmenin anahtarı olduğuna dikkat çekti.

Siyasi partilerde etkin siyasetçi sayısının azaldığını ve gençlerin siyasetten uzaklaştığını belirten İmamoğlu, siyasetin itibarın kaybettiğini ve siyaset kurumlarının daha kamuoyuyla etkileşim içinde olması gerektiğini dile getirdi. İmamoğlu, CHP’nin de sivil toplumun önerilerini dikkate alarak daha kapsayıcı ve demokratik bir yapıya dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Demokrasinin daha özgür ve adaletli olabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapacağı değişim hareketinin önemli olduğunu belirten İmamoğlu, tüzük kurultayının bu sürecin başlangıcı olacağını ifade etti. Siyasetin köşeye sıkıştığını ve gençlerin bu alana ilgisinin azaldığını vurgulayan İmamoğlu, siyasete katılımın artması ve siyasilerin itibar kazanması gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP İstanbul İl Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Tüzük Kurultayı Çalıştayı Düzenledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!