G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,20
GR. ALTIN2.914,65
BTC2.075.433,55

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Hükümete Tepki: “Zengini Daha Zengin, Yoksulu Daha Yoksul Yapacak Düzenlemelere Karşı İsyan!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, hükümetin asgari ücret ve emekli maaşları konusundaki politikalarına eleştiri getirerek, yerel seçimleri hatırlattı. Özel, normalleşme sürecinde siyasetin gündeminde halkın sorunlarının yer almasının önemli olduğunu vurguladı.

Özel, Kurban Bayramı mesajında, vatandaşların uzun bir süredir ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, 31 Mart yerel seçimlerinde halkın onayını alamayan Cumhurbaşkanlığı kabinesinin vergide adaleti sağlayacağına dair vaatlerde bulunmasına rağmen asgari ücretin artırılmayacağına, en düşük emekli maaşının yükseltilmeyeceğine yönelik düzenlemeler yapmakta olduğunu söyledi. Bu durumun zengini daha da zengin, yoksulu ise daha da yoksul yapacağını belirtti.

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ekonomik krizden olumsuz etkilenen kesimlerle bir araya gelerek, onların sorunlarını dile getirdiklerini ifade etti. Eğitim emekçileriyle İstanbul’da, emeklilerle Ankara’da, çay üreticileriyle Rize’de ve hububat üreticileriyle Hayrabolu’da buluştuklarını aktardı. Özel, Kurban Bayramı sonrasında Gebze’de emekçilerle ve asgari ücretlilerle bir araya geleceklerini duyurdu.

Özgür Özel, vatandaşların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi, açlık ve yoksulluk sınırından kurtulabilmeleri için çaba harcamaya devam edeceklerini ve yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik uygulamalarını genişleteceklerini belirtti. Normalleşme sürecinde siyasetin gündeminin halkın gündemi etrafında şekillenmesi gerektiğini vurgulayan Özel, son seçimlerde birinci parti olarak bu süreçte önemsedikleri konunun bu olduğunu dile getirdi.

Özel ayrıca Kurban Bayramı vesilesiyle Gazze’deki katliama karşı Filistin’i tanıma kararı alan Avrupa ülkelerine destek verdiğini ve dünyanın bu tür zulümlere karşı sessiz kalmamasını umut ettiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin normalleşmesi için siyasetin yeniden millete odaklanması gerektiğini ve bu süreçte halkın çıkarlarının ön planda olması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Hükümete Tepki: “Zengini Daha Zengin, Yoksulu Daha Yoksul Yapacak Düzenlemelere Karşı İsyan!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!