G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Cevdet Yılmaz’dan Ekonomiye İlişkin Önemli Açıklamalar ve İsrail ile Ticarette Son Durum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomideki güncel durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, borsada kazanç vergisi düzenlemesiyle ilgili söylentilere cevap vererek, sadece işlem vergisinin getirileceğini ve bu verginin oranının çok düşük olacağını belirtti.

Yılmaz, Türk ekonomisinin en büyük sorunlarından biri olan enflasyon konusuna da değindi. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 38’lere gerileyeceğini ve 2026 yılında tek haneli rakamlara düşeceğini öngördü. Enflasyonun 2026’da yüzde 10’un altına inmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Borsada kazanç vergisi alınmasıyla ilgili spekülasyonlara da yanıt veren Yılmaz, sosyal medyada dolaşan iddiaların spekülatif olduğunu vurguladı. Borsada işlem yapıldığında alınacak cüzi bir miktar ücret üzerinde tartışmaların devam ettiğini belirtti. Ancak borsada kazançlardan vergi alınmadığını açıkladı.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması hakkında da konuşan Yılmaz, KKM’nin geçici bir düzenleme olduğunu ve amacını başarıyla tamamladığını belirtti. Yılmaz, KKM’nin artık kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı.

Son olarak, İsrail ile ticaretin sonlandırılması konusuna da değinen Yılmaz, Türkiye’nin Filistin’e destek verdiğini ve İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı olduğunu belirtti. Türkiye’nin dünya genelinde ticarette öncü olduğunu ve diğer ülkelere de örnek olmayı umduğunu vurguladı. Diplomasi, yaptırımlar ve hukuki alanda Filistin’in yanında mücadele verildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına göre, Türk ekonomisi enflasyonla mücadelede ilerleme kaydediyor ve 2026 yılında enflasyon oranının tek haneli rakamlara düşmesi hedefleniyor. Borsada kazanç vergisi yerine işlem vergisi getirileceği ve KKM düzenlemesinin kademeli olarak kaldırılacağı açıklandı. Ayrıca, Türkiye’nin İsrail ile ticaretini sonlandırarak Filistin’e olan desteklerini sürdürdüğü belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cevdet Yılmaz’dan Ekonomiye İlişkin Önemli Açıklamalar ve İsrail ile Ticarette Son Durum!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!