G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.149.831,70

Cape Town’da Polis 8 Soygun Şüphelisini Vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde, bankanın para nakli için kullandığı araç 13 kişi tarafından esir alındı. Suç oranlarının yüksek olduğu Khayelitsha’da aracı soyma girişiminde bulunan çetenin yeri tespit edildi. Polis ekipleri, şüphelilerin bulunduğu yere operasyon düzenledi ve çatışmaya girdi. Çatışmada polis, çete üyelerinden 8’ini vurarak öldürdü ve 5 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 11 tüfek, 2 tabanca ve patlayıcılar ele geçirildi.

Operasyon sırasında bir milletvekilinin bölgede hazır bulunduğu iddiası tartışmalara neden oldu. Polis Bakanı Senzo Mchunu, siyasetçilerin polis operasyonlarına müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı. Geçen hafta ülke genelinde düzenlenen suçla mücadele operasyonları sonucunda 14 bine yakın şüpheli gözaltına alınmıştı.

Güney Afrika, dünyada suç oranlarının en yüksek olduğu ülkelerden biridir. Geçen yıl, resmi verilere göre ülkede 27 binden fazla kişi cinayet sonucu yaşamını yitirmiş, 16 binden fazla adam kaçırma, 216 binin üzerinde soygun ve 53 bin tecavüz ve cinsel saldırı vakası kaydedilmişti.

Bu olayda, Cape Town’da bir bankaya ait para nakil aracını soyma girişiminde bulunan silahlı soyguncularla çatışmaya giren polis, 8 şüpheliyi öldürdü. Çetenin aracı esir alması sonucunda polis operasyon düzenledi ve silahlı çeteye müdahale etti. Operasyonda çete üyelerinden 8’i öldürülürken, 5 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen silahlar ve patlayıcıların yanı sıra, bir milletvekilinin olay yerinde bulunması ise tartışmalara neden oldu. Polis, suçla mücadele operasyonları kapsamında büyük bir başarı elde etti. Ancak Güney Afrika’daki suç oranlarının ciddiyeti, ülkenin önemli sorunlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Geçen yıl yaşanan binlerce cinayet, adam kaçırma, soygun ve cinsel saldırı vakası, ülkenin suç merkezi olarak tanımlanmasına neden olmaktadır. Güney Afrika’daki bu tür olayların azaltılması için daha fazla önlem alınması gerekmektedir. Bu tür suçların artık daha az yaşanmasını ve vatandaşların güvenliğinin sağlanmasını umut ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cape Town’da Polis 8 Soygun Şüphelisini Vurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!