G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,60
CNY4,83
GBP45,03
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,78
GR. ALTIN2.869,84
BTC2.083.910,73

Çankaya Üniversitesi birincisi İngilizce Mütercim Malaga’da yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 yaşındaki Berkehan Gündoğan, Çankaya Üniversitesi İngilizce Mütercimlik ve Tercümanlık Bölümü’nü birincilikle bitirdikten sonra Erasmus programı kapsamında gittiği Malaga’da hayatını kaybetti. Malaga Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık Yüksek Lisansı eğitimi alan genç, Nerja ilçesindeki Carabeo sahilinde uçurumdan düşerek yaşamını yitirdi.

Olay, çarşamba akşamı saat 19.15’te 112 Acil Servis’e bildirildi ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak ekipler, Gündoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Gencin olay sırasında yalnız olup olmadığı da araştırılmaya devam ediyor.

Malaga Üniversitesi yönetimi, ölüm haberiyle derin üzüntü yaşarken, Berkehan için üç günlük resmi yas ilan edildi. Üniversite kampüsündeki bayraklar yarıya indirilirken, Rektör Teodomiro López Navarrete, acı haberi öğrendiğinde büyük bir şok yaşadıklarını belirtti. Navarrete ayrıca, tüm üniversite camiası adına Çankaya Üniversitesi rektörüne başsağlığı dileklerini ilettiklerini ifade etti.

Navarrete, bugün saat 12.00’de üniversitede Berkehan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Bu acı olay, Malaga Üniversitesi’nde derin bir üzüntüye sebep olurken, genç mütercim tercüman adayının ani vefatı sevenlerini ve akademik camiayı üzdü. Berkehan Gündoğan’ın ölümü, Türkiye ve İspanya arasındaki üniversite ilişkilerinde de bir yasa nedeni oldu. Öğrencinin cenazesinin Türkiye’ye getirilip getirilmeyeceği henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili detayları öğrenmek için soruşturma devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çankaya Üniversitesi birincisi İngilizce Mütercim Malaga’da yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!