G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,55
CNY4,84
GBP44,93
EURO/USD1,09
BIST9.136,61
Petrol77,64
GR. ALTIN2.878,68
BTC2.084.757,71

Çanakkale’de Devam Eden Orman Yangınına Yoğun Müdahale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Eceabat ilçesinde meydana gelen yangına müdahale eden ekiplerin çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yangının anız yakılmasıyla başladığını ve ormana sirayet ettiğini belirten Bakan Yumaklı, 9 uçak, 6 helikopter, 67 kara aracı ve 362 personelin yangınla mücadele ettiğini söyledi.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Bakan Yumaklı, yangına olan müdahalenin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Özellikle uçak ve helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarında büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan Yumaklı, ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığını ve yangının büyümesini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Yangının çıkış sebebi hakkında henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, yetkililerin soruşturmanın sürdüğünü belirttiği öğrenildi. Eceabat ilçesinde meydana gelen yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanırken, vatandaşların da gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.

Yangının etkili bir şekilde söndürülüp hasarın en aza indirilmesi adına ekiplerin büyük çaba sarfettiğini belirten Bakan Yumaklı, yangının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti. Kamuoyuna yapılan açıklamaların yanı sıra, sosyal medya ve televizyon kanalları üzerinden de yangınla ilgili güncel bilgilerin paylaşıldığı öğrenildi.

Eceabat ilçesinde meydana gelen yangının, bölgede bulunan ormanlık alanlara büyük zarar verdiği belirtilirken, yangına müdahale eden ekiplerin yoğun çabalarıyla yangının daha fazla büyümesinin engellendiği kaydedildi. Yangının tamamen kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının tamamlanması için ekiplerin gün boyunca çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çanakkale’de Devam Eden Orman Yangınına Yoğun Müdahale!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!