G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Çanakkale Depremi Sonrası Panikle Balkondan Atlayan Vatandaş Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale’nin Yenice ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, depremin panik yarattığını ve bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirtti. İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir vatandaşın ikinci kattan atlayarak ağır yaralandığı ve hastanede hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun” ifadelerine yer verdi.

Depremin etkisiyle binalarda hasar oluşurken, panikle sokaklara çıkan vatandaşlar, geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. Yenice ilçesinde deprem nedeniyle elektrik kesintileri yaşanırken, AFAD ekipleri ve diğer ilgili kurumlar bölgede çalışmalarını sürdürdü. Depremin ardından vatandaşlar, korku ve endişe içerisinde yaşadıkları o anları sosyal medyada paylaşarak duygularını aktardı.

Yenice ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlar için yardım çalışmaları da hızla başlatıldı. AFAD ve Kızılay ekipleri, bölgede ihtiyaç duyulan yardımları koordine ederken, bölgeye yardım malzemeleri sevkedildi. Depremzedeler için çadır kurulurken, sağlık ekipleri de olası yaralılara müdahale için hazır bekledi.

Depremin etkilerinin devam ettiği bölgelerde, vatandaşlar tedirgin bir şekilde gelişmeleri takip ediyor. Yetkililer, bölgede oluşabilecek yeni depremlere karşı da uyarılarda bulunurken, vatandaşlardan da dikkatli olmaları istendi. Depremzedeler için gerekli yardımların yapılması ve hasar tespit çalışmalarının titizlikle sürdürülmesi için ilgili kurumlar koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çanakkale Depremi Sonrası Panikle Balkondan Atlayan Vatandaş Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!