G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,02
CNY4,81
GBP44,77
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,54
GR. ALTIN3.027,87
BTC2.312.100,10

Camilerde İtikafa Girenler, Ramazan’ın Son On Gününü İbadetle Geçiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçe müftülüklerince uygun görülen camilerde itikafa giren vatandaşlar, gece ve gündüzlerini ibadetle geçiriyor. Camilerde yatan ve yemek ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, sohbet halkalarına katılıyor, Kur’an-ı Kerim okuyor, tespih çekiyor ve geceleri teheccüd namazı kılıyor. İftar ve sahur vakitlerinde ise yemek ihtiyaçları gönüllülerce karşılanıyor. İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, itikafın Allah’a yakın olma, kullukta bulunma ve müminlikte olgunluğa erişme niyetiyle girildiğini belirtiyor. Bolat ayrıca itikafın Kur’an ve sünnette sabit olduğunu vurguluyor. Kayseri’de yazlık camiler hariç 1430’a yakın caminin ibadete açık olduğunu, bunlardan 87’sinde itikafa girilebildiğini aktarıyor.

Tarihi Gülük Cami’nin hücrelerinde itikafa giren Danışmentlilerden Mustafa Serbes, ramazanda Allah’ın rahmetinden istifade etmek için camide bulunduklarını ifade ediyor. Serbes, caminin Melikgazi Müftülüğünce hazırlandığını ve her türlü imkanın verildiğini belirtiyor. Camideki programlardan bahseden Serbes, iftar ve sahuru hayırseverlerden gelen ikramlarla yaptıklarını söylüyor. 2017 yılından bu yana Gülük Cami’nde itikafa giren Bekir Bilal ise camide yapılan ibadetler hakkında bilgi veriyor. Hatimle teravih namazı, tespih namazı ve teheccüd namazı kıldıklarını anlatan Bilal, cami müezzinleri ve hocalarının kendilerine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Her yıl ramazan ayında gerçekleşen itikaf uygulamasında, vatandaşlar camilerde ibadetlerini yerine getiriyor. İlçe müftülüklerince belirlenen camilerde gerçekleştirilen itikafa giren vatandaşlar, Allah’a yakın olmanın, kullukta bulunmanın ve müminlikte olgunluğa erişmenin niyetiyle bu süreci geçiriyor. İtikafın ramazanın son on gününde yapıldığı ve Kur’an ve sünnette sabit olduğu belirtiliyor. Camilerde yapılan programlar arasında Kur’an-ı Kerim okuma, tespih çekme, teheccüd namazı kılma gibi ibadetler yer alıyor. Vatandaşların iftar ve sahur ihtiyaçları ise gönüllülerce karşılanıyor. Danışmentlilerden kalma tarihi Gülük Cami’nin hücrelerinde gerçekleşen itikaf uygulamasına katılanlar, camide ibadetlerini yerine getiriyor ve birlikte dua ediyor.2017 yılından bu yana Gülük Cami’nde itikafa girenler, camideki programları ihlasla yerine getiriyor ve cami görevlilerinden destek alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Camilerde İtikafa Girenler, Ramazan’ın Son On Gününü İbadetle Geçiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!