G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

Bursa Barosu’na Hacze Gelen Avukatlar Darbedildi, Eski Başkan Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde gerçekleşen olayda, eski Bursaspor Başkanı Emin Adanur, borç nedeniyle evlerine haciz göndermeye karar veren Bursa Barosu avukatları E.K. ve B.S. ile bir icra memuru arasında telefonla yaşanan tartışma sonucunda tehditler ve hakaretler savurdu. İddiaya göre, Emin Adanur’un talimatıyla eve giden Bülent Can Korkmaz, B.Y.B. ve İ.A. isimli kişiler, gelen avukatlarla ve icra memuruyla tartışmanın ardından şiddet uyguladılar.

E.K. ve B.S. isimli avukatlar ile icra memurunun suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, Emin Adanur ve Burak Can Korkmaz gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen Emin Adanur ve Burak Can Korkmaz, ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan tutuklandılar. B.Y.B. ve İ.A.’nın olay yerinden kaçtığı ve şu anda yakalanmaları için yürütülen bir operasyonun devam ettiği bilgisi de paylaşıldı. Ayrıca Bursa Barosu, gerçekleşen saldırıyı kınadığını ve olayla ilgili olarak resmi bir açıklama yaptı.

DHA tarafından sağlanan bilgiye göre, olaylar dün Nilüfer ilçesinde yaşandı. Eski başkan Emin Adanur’un borçları nedeniyle evlerine haciz işlemi uygulanacağını öğrenmesinin ardından, müdahale etmek amacıyla eve giden kişiler arasında yaşanan gerilim sonrasında olaylar büyüdü. Avukatlar ve icra memuruyla yaşanan tartışma, Adanur’un talimatıyla gelen kişilerin şiddet eylemine dönüştü.

Soruşturma sonucunda, Adalet Mercii tarafından alınan kararla Emin Adanur ve Burak Can Korkmaz tutuklanırken, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. Bursa Barosu ise olaya ilişkin tepkisini açıklamış ve yaşanan şiddet olayını kınamıştır. Söz konusu olayın yasal süreç içerisinde netlik kazanması beklenirken, olayın şiddet içerikli olması ve suçlamaların ciddiyeti nedeniyle gündemde geniş yer bulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Barosu’na Hacze Gelen Avukatlar Darbedildi, Eski Başkan Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!