G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,26
CNY4,87
GBP45,99
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,84
GR. ALTIN2.934,33
BTC2.214.210,99

Brezilya’da Yolcu Uçağı Düştü: 61 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde, Cascavel’den Guarulhos’a yola çıkan Voepass Havayollarına ait ATR-72 tipi uçak, 57 yolcu ve 4 mürettebatıyla havalandıktan kısa bir süre sonra düşerek 61 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uçaktan sağ kurtulan olmadığı açıklanırken, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva ülkede üç günlük yas ilan etti. Gelişen olaylar sonrasında ATR şirketi soruşturma başlatırken, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying de başsağlığı mesajı yayımladı.

Voepass Havayolu şirketi, 9 Ağustos tarihinde Vinhedo/SP bölgesinden Guarulhos Havalimanı’na gitmek üzere havalandığı ifade edilen 2283 numaralı PS-VPB uçağının kaza yaptığını duyurdu. Uçağın 57 yolcu ve 4 mürettebatla Cascavel/PR’den havalandığı, ancak kısa süre sonra düştüğü belirtildi. Havayolu şirketi 61 kişinin hayatını kaybettiğini üzüntüyle bildirirken, yaşanan trajedi üzerine Brezilya Devlet Başkanı üç günlük yas ilan etti.

Olayın ardından ATR şirketi, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtirken, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying ise başsağlığı mesajında bulundu. Chunying, São Paulo Eyaleti’nde yaşanan uçak kazasını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, hayatını kaybedenlere ve ailelerine taziyelerini iletti.

Kazanın yaşandığı bölge olan Sao Paulo’da yaşanan uçak faciası Brezilya’da büyük bir üzüntü yarattı. Kazada hayatını kaybeden 61 kişi için başta devlet başkanı olmak üzere birçok yetkili taziye mesajları yayımladı. Kazanın detayları ile ilgili başlatılan soruşturmanın sonuçları, olayın netleşmesi ve benzer faciaların önlenmesi adına önem arz ediyor. Brezilya halkı, yaşanan trajediye duyduğu üzüntüyü paylaşırken, kazada hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak adına farkındalık yaratma çabalarını da sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Brezilya’da Yolcu Uçağı Düştü: 61 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!