Bankacılık sektörü endeksi yüzde 0,92 artarak, holding endeksi ise yüzde 0,15 değer kazandı. Sektör endekslerinde en büyük kazancı yüzde 1,89 ile madencilik sektörü elde ederken, en büyük kaybı ise yüzde 3,47 ile finansal kiralama ve faktoring sektörü yaşadı. Analistler, ABD ekonomisinin yumuşak bir iniş yapabileceği ve Federal Rezerv’in yıl sonuna kadar üç kez faiz indirebileceği beklentilerine rağmen, doların değer kazanması nedeniyle küresel risk iştahının azaldığını belirttiler. Gelecek hafta iç piyasada ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi gibi önemli veriler takip edilecek.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.250 ve 9.400 puanlar direnç, 9.000 ve 8.900 puanlar ise destek olarak görülmekte. Gelecek hafta içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi verileri yakından izlenecek. ABD’de büyüme, kişisel gelir ve harcamalar ile dayanıklı mal siparişleri; İngiltere’de büyüme; Avro Bölgesi’nde ekonomik güven endeksi ve Japonya’da perakende satışlar ile sanayi üretimi gibi önemli verilerde piyasalar etkilenebilir.
Madencilik sektörü en fazla kazancı elde ederken, finansal kiralama ve faktoring sektörü en büyük kaybı yaşadı. Analistler, küresel risk iştahının azalmasında doların değer kazanmasının etkili olduğunu belirttiler. ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ve Federal Rezerv’in faiz indirim kararı alabileceği beklentilerine rağmen, doların güçlenmesi piyasaları etkiledi. Sektör endekslerindeki hareketlilik önümüzdeki hafta yoğun veri gündemiyle şekillenecek.