G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.805,35

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Berk Göktaş, 5 Milyonluk Soruyu Açtırmaya Hak Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berk Göktaş, 5 milyonluk soruyu açtırmaya hak kazandı. Berk’in sunduğu cevap, 5 milyon TL değerindeki soruyu doğru yanıtlamasını sağladı. Soru, C nohut cevabını vermesiyle çözüldü.

Yarışmanın final bölümünde, Berk Göktaş büyük bir başarıya imza attı. 1 milyonluk soruyu doğru yanıtlayarak büyük ödülü kazandı. Soru, 23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin birinci dönem milletvekillerinden hangisinin, doğru il ile eşleştiğini sormaktaydı. Doğru yanıt D- Fevzi Paşa, Kozan olarak belirlenmişti. Göktaş, seyirci jokerini kullanmış olsa da kendi bilgisiyle doğru cevabı buldu.

Berk Göktaş’ın bu başarısı, özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndaki (YKS) 71. sırası ile dikkat çekmişti. Akademik başarısının yanı sıra fizik ve uzay konularına ilgisiyle tanınan Göktaş, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi olarak biliniyor. Başarılı öğrenci, yurt dışında yüksek lisans yapmayı hedefliyor. Göktaş, başarısını destekleyen herkese teşekkür ederek duygularını dile getirdi.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında elde ettiği bu büyük başarıyla Berk Göktaş, adını Türkiye’nin en başarılı gençleri arasına yazdırdı. 5 milyon TL değerindeki final sorusunu doğru yanıtlayarak büyük ödülü kazanan Göktaş, gelecek adına umut verici bir başarı elde etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Berk Göktaş, 5 Milyonluk Soruyu Açtırmaya Hak Kazandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!