G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.161.429,09

Boeing, NASA Astronotlarını Uzaya Taşıyan Starliner Mekiği İlk Kez Fırlatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) iki astronotunu taşıyan Starliner mekiğini uzaya yolladı. Starliner, Florida eyaletindeki Cape Canaveral’dan yerel saatle 10.52’de (TSİ: 17.52) uzaya fırlatıldı. Bu olayla birlikte Starliner’ın ilk mürettebatlı uçuşu başlamış oldu.

Starliner içinde bulunan NASA astronotları Butch Wilmore and Suni Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) yaklaşık bir hafta geçirecekler. Eğer uçuş başarılı olursa, NASA’nın Starliner’ın ISS’ye düzenli seferler yapmasına izin verebileceği belirtiliyor.

Starliner’ın ilk iki mürettebatlı fırlatma denemesi, son dakika sorunları nedeniyle ertelenmişti. Geçen ay, Boeing’in Starliner mekiğiyle ISS’ye yapılacak ilk astronotlu uzay uçuş denemesi, “valf arızası” sebebiyle ertelenmişti. Bu ayın başında ise Starliner mekiğinin fırlatılması, geri sayım esnasında bilgisayar sistemi tarafından durdurulmuştu.

Boeing ve NASA, uzay seyahatleri için önemli bir adım olarak gördükleri bu başarılı fırlatma denemesi sayesinde gelecekte daha fazla insanı uzaya taşıyacaklarının sinyallerini vermiş oldular. ISS ile yapılacak seferlerin düzenli hale gelmesi durumunda, uzay araştırmalarına daha fazla destek vererek daha fazla bilgi elde edebilecekler.

Uzay keşifleri ve uzayda yapılacak araştırmalar, insanlık için oldukça önemli bir konu olmaya devam ediyor. Bu tür başarılı uzay fırlatmaları ve mürettebatlı görevler, insanlığın uzayla ilgili daha fazla keşif yapmasına olanak sağlayacak ve öncelikli olarak bilim ve teknoloji dünyasına büyük katkılar sunacak. Boeing’in Starliner mekiği üzerindeki çalışmalar ve NASA iş birliği, uzay yolculuklarının geleceğine ışık tutuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boeing, NASA Astronotlarını Uzaya Taşıyan Starliner Mekiği İlk Kez Fırlatıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!