G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,97
CNY4,88
GBP45,56
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.927,45
BTC2.081.803,49

Bodrum’da Yazlık Kiraları Çıldırttı! Aylık 30 Bin Liraya Tatil Mümkün mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatilcilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ancak, kiralık yazlık ve villalardaki aylık kira ücretleri astronomik rakamlara ulaşmış durumda. Örneğin, 4 kişilik 2+1 yazlık için haftalık kira bedeli 30 bin liraya kadar çıkarken, villalarda ise fiyatlar 25 milyon TL’yi aşmış durumda. Bu durum karşısında birçok tatilci Bodrum’dan vazgeçip Yunan adalarına yönelmeye başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz sezonu başladı ancak gayrimenkul piyasasındaki artışlar cep yakmaya devam ediyor. Bodrum’da metrekare satış fiyatları 200 bin lirayı aşarken, haftalık 2+1 kira ücretleri 60 bin liraya kadar çıkmış durumda. Geçen sezon 200 bin TL’ye kiralanabilen villaların kira bedelleri bu sezon milyonlarca lirayı bulabiliyor. Göltürkbükü, Gündoğan, Yalıkavak ve Ortakent gibi lüks mahallelerde yer alan deniz manzaralı villaların kiraları 90 bin TL’den başlayıp 25 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

Özellikle Gölköy Mahallesi’nde bulunan villaların ortalama kira bedeli 9 milyon TL’yi buluyor. Cennet Koyu’nda ise deniz manzaralı bir dubleks villanın kirası 25 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

Bodrum’da Türkbükü’nde bulunan helikopter pisti olan ultra lüks malikanenin aylık kira bedeli 6 milyon TL. Yalıkavak’ta deniz manzaralı 3+1 tek katlı bir villa ise 1 milyon 150 bin TL’ye kiralanabiliyor.

Emlakçılar da kira fiyatlarına tepki gösteriyor. Asel Gayrimenkul Yatırım’ın sahibi Necati Yavuz, bu rakamların aşırı yüksek olduğunu belirterek, Bodrum’daki gayrimenkul piyasasının bu fahiş fiyatlar yüzünden kilitlendiğini ve dairelerin satılamadığını ifade etti. Yavuz, Bodrum’daki emlak piyasasının denetlenmesi gerektiğini ve bu yolla piyasaya müdahale edilmesi gerektiğini savundu. Özellikle Yalıkavak, Göltürkbükü ve Gündoğan gibi bölgelerdeki yüksek kira fiyatları nedeniyle Bodrum’a gelen yatırımcıların Yunanistan’a kaçtığını vurguladı. Bu durumun Bodrum’un gayrimenkul piyasası ve geleceği üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum’da Yazlık Kiraları Çıldırttı! Aylık 30 Bin Liraya Tatil Mümkün mü?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!