G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

BM Uyarısı: Gazze’de Kıtlık ve Yaşamsal Sorunlar Hızla Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistinlilerin kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurdu. Ayrıca yapılan açıklamada, Gazze’de sığınacak yer kalmadığı da belirtildi. Bu bölgede yaşayan Filistinliler, İsrail’in saldırıları nedeniyle açlık ve saldırılara maruz kalmış durumda. Gazze’yi yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı bir açık hava hapishanesine çeviren İsrail, ateşkes çağrılarına kulaklarını tıkamış durumda ve Gazze’ye gelen yardımları engelleyerek saldırılarını sürdürüyor.

İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Han Yunus ve çevresinde yoğun saldırıları devam ederken, UNRWA’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, vatandaşların binlerce saldırıdan kaçmaya çalıştığı ve sığınacak yer bulamayarak Gazze’nin orta kesimine kaçtıkları ifade edildi. İsrail 7 Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürürken, saldırılar nedeniyle bugüne kadar toplam 28 bin 858 Filistinli öldürüldü, 68 bin 677 Filistinli yaralandı. Ayrıca, 1.9 milyon Filistinli Gazze’den yerinden oldu ve bölgeye yeterli yardım ulaştırılamıyor. Gazze’de yaşayan 2.2 milyon kişi ise kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunuldu.

Buna ek olarak, BM tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze’de yaşayan 378 bin kişi felaket olarak adlandırılan 5. seviye açlıkla, 939 bin kişi ise acil durum olarak bilinen 4. seviye açlıkla mücadele ediyor. Özellikle Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Bu açlık ve saldırılar karşısında Gazze’deki durumun aciliyetini ve ciddiyetini vurgulayan Birleşmiş Milletler’in bu konuya dikkat çekerek uluslararası yardımların artırılması için girişimde bulunması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Uyarısı: Gazze’de Kıtlık ve Yaşamsal Sorunlar Hızla Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!